Bài tập chuyên sâu môn Tiếng Anh Lớp 6

Bài tập chuyên sâu môn Tiếng Anh Lớp 6

Part B: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. compass B. parking lot C. classroom D. garden

2. A. pencil case B. canteen C. computer D. science

3. A. garden B. geography C. playground D. language

4. A. read B. meat C. bread D. teach

5. A. chemistry B. chalk C. children D. church

6. A. badminton B. hard C. map D. mathematics

 

docx 20 trang haiyen789 32681
Bạn đang xem tài liệu "Bài tập chuyên sâu môn Tiếng Anh Lớp 6", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
CONTENTS
GRADE 6
Unit 1: My new school ...............	 ..2
Unit 2: My home .12	
Unit 3: My friends . 24
Unit 4: My neighborhood ....35
Unit 5: Natural wonders of the world ..45
Unit 6: Our Tet holiday 53
Unit 7: Television 60
Unit 8: Sports and games ..68
Unit 9: Cities of the world .78
Unit 10: Our houses in the future .88
Unit 11: Our greener world ..95
Unit 12: Robots ..103
Unit 1: My new school
School supplies
Rubber
Pencil case
Ruler
Notebook
Pencil sharpener
School bag
Compass
Calculator
Textbook 
Scissors 
Lunch box 
Backpack 
Subjects:	
Maths
Biology
History
Literature
Chemistry
Technology (IT)
English
Art
Physics
Geography
Music
Drama
Phyical education (PE)
Science 
Dancing 
School rooms
Computer room
Classroom
Playground
Library
Music room
Toilet
Canteen
Garden
Gym
Laboratory (Lab)
Parking lot
Principal’s room
Ex I: 
Part A: Write the word for each picture	
1.p 
2.c ..
3.c 
4.l 
5.m 
6.l 
7.p .
8.b .
9.c 
10.p .......
l ..
c .
Part B: Find the word which has a different sound in the part underlined 
A. compass	B. parking lot	C. classroom	D. garden
A. pencil case	B. canteen	C. computer	D. science
A. garden	B. geography	C. playground	D. language
A. read	B. meat	C. bread	D. teach	
A. chemistry	B. chalk	C. children	D. church
A. badminton	B. hard	C. map	D. mathematics
Ex II: Put the word in two groups
some, phone, among, toe, money, bone, shoulder, wonder, show, mother, mosquito, young, company, coat, tomorrow, nothing
/əʊ/
/ʌ/
Ex III: Odd one out 
A. close	B. open	C. chose	D. month
A. cousin	B. October	C. coal	D. photo
A. hold	B. know	C. wonderful	D. grow
A. cold	B. enough	C. load	D. bowl
A. go	B. does	C. arrow	D. tomato
A. honey	B. window	C. goat	D. hole
A. other	B. dove	C. love	D. post
A. country	B. potato	C. trouble	D. touch
A. couple	B. double	C. tough	D. slow
10.A. mother	B. flood	C. old	D. does
Ex IV: Choose the best answer
1.A.reading
 B. asking
 C. answering
 D. eating
2. A. computer room
 B. library
 C. canteen
 D. playground
3. A. physics
 B. English
 C. geography
 D. math
4. A. scissors
 B. pencil sharpener
 C. rubber
 D. ruler
5. A. exam 
 B. break time
 C. lunch time
 D. sleeping time
6. A. calculator
 B. homework
 C. compass
 D. teacher
7.A.cleaner
 B. student
 C. teacher
 D. driver
8.A. paint
 B. dance
 C. walk
 D. wash
9. A. literature
 B. library
 C. textbook
 D. biology
10.A.experiment
 B. laboratory
 C. assignment
 D. test
11. A. explaining
 B. calculating
 C. drawing
 D. teaching
12. A. mini board
 B. subject
 C. classroom
 D. school bus
Ex V: Put the words in the correct column
canteen, chemistry, pencil sharpener, notebook, playground, mathematics, rubber, science, classroom, school bag, computer room, physical education, scissors, lunch box, library, art, principal’s room, textbook, physics
School supplies
School rooms
School subjects
Ex VI: Put the words in the correct column
English, badminton, breakfast, yoga, English, lesson, Math, shopping, football, games, exercise, lesson, exam, jump rope, cooking, chemistry
Play
Do
Have
study
Ex VII: Match the words in A with the ones in B
play
A. Chinese
do
B. dinner
have
C. tennis
study
D. the washing up
Ex VIII: Odd one out
A. physics 	B. schoolbag	C. chemistry	D. science
A. scissors	B. calculator	C. literature	D. pencil case
A. library	B. explain	C. answer	D. experiment
A. basketball	B. football	C. biology	D. volleyball
A. garden	B. canteen	C. classroom	D. school bus
A. notebook	B. literature	C. music	D. art
A. teacher	B. homework	C. principal	D. student	
A. exam	B. exercise	C. compass	D. mark
A. lunch	B. snack	C. dinner	D. music
10.A. write	B. discuss	C. open	D. read
Ex IX: Write a word next to each sentence
You put your pen, pencils, rulers, erasers into this.	 ...
You use this to erase your wrong answers.	 
You go to this room to play musical instruments.	 ...
You have lessons with your classmates in this room.	 
You can go to this place to play where you have a break. 
This place is large for students to have lunch.	 
You have to write and understand poems in this subject. 
You know about plants, animals in this subject.	 
Students do physical exercises in this subject.	 
10.Students go to this room to study technology.	 
Ex X: Fill in the gap with a suitable word	
excited
bicycle
pencils
question
uniforms
playground
lessons
homework
canteen
cinema
We often have English ..on Mondays and Wednesdays. 
The children are .about the first day at school.
Mark and Jim have to wear .on Mondays.
Jack has new books, a new pen and ..
My friends and I usually have lunch at the 
I get up at six and go to school at seven by ..
Our English teacher gives us some ..for our Math.
If the students have any , they should ask the teacher.
Where is Tom? He is at the .behind our school.
 10. Every Saturday, my father takes me to the to see films.
Ex XI: Add more words to the following groups
1.School subjects: maths, ........
2.School supplies: book, 
3. School room: classroom, 
4. School verbs: stand up, 
5. Jobs: teacher 
Ex XII: Put the word given in the correct form
We are so ..about the first day at school. EXCITING
They are .because they play sports every day. HEALTH
Where do you often ..football after school? PLAYER
Mr. John ..us English on Wednesdays. TEACHER
I feel .after watching that long film. BOREDOM
We join many .clubs in our school. INTEREST
Some creative students do .and paintings in the art club. DRAW
Why do you enjoy English? LEARN
What .do you do in a chemistry lesson? ACT
10.The children like Jim because he is a boy. FRIEND
11. The whole class is to have a small party today. 
HAPPINESS
12. This shirt is too .for me to buy. EXPENSE
13. My son has a box of many crayons. COLOUR
 14. My Tam is a famous ..in Vietnam. SING
 15. She works as a ..in small school in the town. LIBRARY
 16. Let’s go swimming now. The water is so WARMTH
 17. I don’t like the .of the sun in the summer. HOT
 18. I use this small book because it has blank papers for ..important notes. WRITE
 19. The boy is and he wants to eat a cake. HUNGER
Unit 2: My home
Furniture
Microwave 
Cooker 
Air - conditioner
fan
Wardrobe
Clock
Bookcase
Chess of drawers
Light 
stove
Cupboard 
Lamp
Sofa
Fridge
Sink 
Dishwasher
Types of house
apartment
villa
cottage
stilt house
country house
F.town house
Rooms in the house
A. Bed room
B. Living room
C. Kitchen
Garden
Garage
F.Dining room
G. Hall 
H. Attic 
I . Bathroom
Ex I: Odd one out
A. dishwasher	B. air-conditioner	C. sofa	D. kitchen
A. garage	B. cooker	C. microwave	D. lamp
A. hall	B. chess of drawers	C. bedroom	D. attic
A. dishwasher	B. cupboard	C. television	D. stove
A. living room	B. sink	C. garden	D. kitchen
A. aunt	B. cousin	C. friend	D. uncle
A. meal	B. sleep	C. play	D. watch
A. grandpa	B. nephew	C. student	D. niece
A. holiday	B. fridge	C. vacation	D. picnic
Ex II: Matching
town house
cottage
apartment
villa
stilt house
Ex III: Name the room of the house
garden, bedroom, garage, bathroom, living room, kitchen, hall
Vocab – Grade 6 – Keys
Unit 1: A new school
Page 5
Ex I:
Part A:
Pencil case	2. Compass	3. Calculator	4. Lunch box
5.mathematics	6. Literature	7.physical education
8. biology	9. Canteen	10. Parking lot
11. library	12. Classroom
Part B:
A	2. D	3. B	4. C	5. A	6.B
Ex II:
/əʊ/
/ʌ/
Phone
Some
Toe
Among
Bone
money
Shoulder
wonder
Show
mother
Mosquito
Young
Coat
company
Tomorrow
nothing
Ex III:
D	2. A	3. C	4. B	5. B	6. A
7.D	8. B	9. D	10. C
Ex IV:
B	2. D	3. C	4. B	5. A
6.A	7. C	8. B	9. D	10. B	
11.B	12.D
Ex V:
School supplies
School rooms
School subjects
Pencil sharpener, 
Canteen,
chemistry
Notebook
Playground
Mathematics
School bag
classroom
Science 
Scissors
Computer room
Physical education
textbook
Library
Lunch box 
rubber
Principal’s room
Art 
physics
Ex VI:
Play
Do
Have
study
Badminton
Yoga
breakfast
English
Football
shopping
Lesson
Math
Games
Exercise
Exam
Cooking
Jump rope
chemistry
Ex VII:
C	2. D	3. B	4. A
Ex VIII:
1.B	2. C	3. A	4.C	5. D	6. A
7. B	8. C	9. D	10. C
Ex IX:
Pencil case	2. Eraser	3. Music room	4. Classroom
5.playground	6.canteen	7. Literature	8.biology	
9. physical education	10. Computer room
Ex X:
Lessons	2. Excited	3. Uniforms	4. Pencils	5.canteen
6.bycycle	7. Homework	8. Question	 9. Playground	10.cinema
Ex XII:
Excited	2. Healthy	3. Play	4. Teaches
5. bored	6. Interesting	7. Drawings	8. Learning
9. activities	10. Friendly	11. Happy	12. Expensive
13. colorful	14. Singer	15. Librarian	16. Warm
17. heat	18. Writing	19. hungry

Tài liệu đính kèm:

  • docxbai_tap_chuyen_sau_mon_tieng_anh_lop_6.docx