Bài tập trắc nghiệm phát âm môn Tiếng Anh Lớp 6

Bài tập trắc nghiệm phát âm môn Tiếng Anh Lớp 6

UNIT 1: MY NEW SCHOOL

1. A. cover B. go C. flow D. so

2. A. flow B. love C. stone D. November

3. A. summer B. sun C. glue D. shut

4. A. slowly B. foam C. cover D. home

5. A. blood B. shoot C. shut D. flood

6. A. money B. sorry C. morning D. story

7. A. now B. grow C. down D. town

8. A. study B. student C. studio D. stupid

9. A. house B. about C. hour D. country

10. A. lunch B. fun C. judo D. sun

11. A. uniform B. computer C. student D. judo

12. A. subject B. sure C. surround D. see

13. A. excited B. nice C. library D. living

14. A. school B. teacher C. cheap D. watching

15. A. teach B. speak C. break D. read

16. A. flat B. hat C. many D. gas

17. A. missed B. called C. explained D. planned

18. A. choir B. chocolate C. chore D. chin

19. A. sorry B. physics C. size D. singer

20. A. fun B. student C. hungry D. sun

21. A. subject B. club C. put D. lunch

 

doc 24 trang haiyen789 119435
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bài tập trắc nghiệm phát âm môn Tiếng Anh Lớp 6", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ENGLISH 6
A. PRONUNCIATION
HỌC KỲ 1
I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group
UNIT 1: MY NEW SCHOOL
1. A. cover	B. go	C. flow	D. so
2. A. flow	B. love	C. stone	D. November
3. A. summer	B. sun	C. glue	D. shut
4. A. slowly	B. foam	C. cover	D. home
5. A. blood	B. shoot	C. shut	D. flood
6. A. money	B. sorry	C. morning	D. story
7. A. now	B. grow	C. down	D. town
8. A. study	B. student	C. studio	D. stupid
9. A. house	B. about	C. hour	D. country
10. A. lunch	B. fun	C. judo	D. sun
11. A. uniform	B. computer	C. student	D. judo
12. A. subject	B. sure	C. surround	D. see
13. A. excited	B. nice	C. library	D. living
14. A. school	B. teacher	C. cheap	D. watching
15. A. teach	B. speak	C. break	D. read
16. A. flat	B. hat	C. many	D. gas
17. A. missed	B. called	C. explained	D. planned
18. A. choir	B. chocolate	C. chore	D. chin
19. A. sorry	B. physics	C. size	D. singer
20. A. fun	B. student	C. hungry 	D. sun
21. A. subject	B. club	C. put	D. lunch
22. A. but	B. lunch	C. student	D. up
23. A. day	B. lake	C. tall	D. plane
24. A. restaurant	B. river	C. well	D. left
25. A. office	B. behind	C. clinic	D. picture
26. A. activity	B. compass	C. thank	D. have
27. A. come	B. someone	C. brother	D. volleyball
28. A. lunch	B. computer	C. calculator	D. uniform
29. A. picture	B. minute	C. bicycle	D. listen
30. A. repeat	B. wearing	C. teacher	D. meat
31. A. come	B. month	C. mother	D. open
32. A. brother	B. judo	C. going	D. rode
33. A. come	B. poem	C. going	D. follow
34. A. other	B. Monday	C. brother	D. closer
35. A. judo	B. mother	C. open	D. postcard
36. A. school	B. teaching	C. chess	D. chalk
37. A. wonderful	B. ago	C. show	D. go
38. A. come	B. someone	C. brother	D. volleyball
39. A. lunch	B. computer	C. calculator	D. uniform 
40. A. funny	B. lunch	C. sun	D. computer
41. A. other	B. among	C. potato	D. nothing
42. A. activity	B. compass	C. thank	D. have
43. A. group	B. should	C. soup	D. pour
44. A. window	B. nothing	C. bowl	D. grow
45. A. true	B. luck	C. Sunday	D. uncle
46. A. homework	B. judo	C. compass	D. overseas
47. A. show	B. snow	C. bowl	D. now
48. A. notebook	B. love	C. above	D. Monday
49. A. activity	B. creative	C. continuous	D. international
50. A. surround	B. counting	C. country	D. about
===================================================
UNIT 2: MY HOME
1. A. slang	B. sugar	C. size	D. song
2. A. glasses	B. watches	C. drives	D. chooses
3. A. books	B. plans	C. tables	D. chairs
4. A. loses	B. chooses	C. magazines	D. houses
5. A. groups	B. fans	C. bottles	D. flowers
6. A. schools	B. shops	C. pets	D. carts
7. A. pens	B. closets	C. sweets	D. lamps
8. A. rulers	B. pencils	C. bags	D. books
9. A. matches	B. makes	C. brushes	D. peaches
10. A. bees	B. cupboards	C. watches	D. bedrooms
11. A. feast 	B. seat 	C. bread 	D. heat
12. A. peanut 	B. cut 	C. shut 	D. put
13. A. what 	B. flat 	C. sand 	D. Saturday
14. A. hike 	B. beside 	C. hide 	D. picnic
15. A. washed 	B. sacred 	C. booked 	D. hoped
16. A. forms	B. chairs	C. seats	D. keys
17. A. papers	B. bosses	C. brushes	D. foxes
18. A. cats	B. dogs	C. phones	D. drawers
19. A. pigs	B. plants	C. tables	D. computers
20. A. beaches	B. watches	C. sinks	D. lunches
21. A. boys	B. lessons	C. cats	D. pictures
22. A. places	B. messages	C. houses	D. clothes
23. A. sinks	B. bags	C. laptops	D. students
24. A. fridges	B. kisses	C. watches	D. wardrobes
25. A. plates	B. posters	C. trees	D. songs
26. A. light	B. fridge	C. sink	D. kitchen
27. A. lamps	B. windows	C. desks	D. plants
28. A. look	B. cook	C. book	D. room
29. A. poster	B. chopstick	C. sofa	D. wardrobe
30. A. honey	B. house	C. hour	D. hotel
31. A. chairs	B. sofas	C. rooms	D. sinks
32. A. lamps	B. halls	C. desks	D. lights
33. A. vases	B. fridges	C. dishes	D. tables
34. A. houses	B. pictures	C. wardrobes	D. bookshelves
35. A. bag	B. family	C. bath	D.fan
36. A. both	B. honey	C. telephone	D. nobody
37. A. child	B. sunshine	C. dine	D. dinner
38. A. teacher	B. chalk	C. match	D. chemistry
39. A. homeland	B. household	C. hourly	D. however
40. A. cheeks	B. hands	C. elbows	D. fingers
41. A. mothers	B. centers	C. aunts	D. cousins
42. A. cities	B. watches	C. dishes	D. houses
43. A. grandparents	B. brothers	C. uncles	D. fathers
44. A. fridge	B. light	C. picture	D. living
45. A. television	B. toilet	C. bed	D. basket
46. A. lives	B. works	C. plays	D. studies
47. A. dances	B. makes	C. asks	D. stops
48. A. cooks	B. tells	C. reads	D. goes
49. A. walks	B. kisses	C. dances	D. boxes
50. A. wishes	B. passes	C. kisses	D. makes
===================================================
UNIT 3: MY FRIENDS
1. A. amazing	B. gate	C. play	D. parent
2. A. help	B. ending	C. equip	D. setting
3. A. sailor	B. photo	C. sold	D. fold
4. A. fair	B. train	C. wait	D. gain
5. A. tiger	B. hint	C. five	D. slide
6. A. cooker	B. ancient	C. cover	D. come
7. A. union	B. university	C. but	D. humour
8. A. visible	B. bring	C. building	D. bomb
9. A. choke	B. chemist	C. watch	D. catch
10. A. stove	B. cold	C. worry	D. hold
11. A. please	B. read	C. head	D. teacher
12. A. ears	B. eyes	C. hands	D. cheeks
13. A. funny	B. curious	C. chubby	D. lunch	
14. A. confident	B. kind	C. nice	D. reliable	
15. A. shy	B. pretty	C. curly	D. pony
16. A. lamps	B. desks	C. lights	D. legs
17. A. brother	B. nose	C. sofa	D. poster
18. A. careful	B. class	C. city	D. cupboard
19. A. kitchen	B. children	C. chat	D. choir
20. A. subject	B. music	C. study	D. lunch
21. A. temple	B. pretty	C. depend	D. pencil
22. A. elbow	B. bowl	C. blow	D. cow
23. A. psychology	B. positive	C. patient	D. present
24. A. brilliant	B. barbecue	C. climbing	D. neighbour
25. A. blonde	B. ponytail	C. body	D. potter
26. A. best	B. part	C. pie	D. pen
27. A. copy	B. happy	C. beast	D. pull
28. A. book	B. beautiful	C. butterfly	D. professional
29. A. job	B. tab	C. pen	D. neighbor
30. A. airport	B. speak	C. notebook	D. spoon
31. A. ball	B. bell	C. bag	D. park
32. A. pen	B. pull	C. bath	D. pick
33. A. brother	B. beach	C. pass	D. book
34. A. copy	B. pet	C. prize	D. boy
35. A. pencil	B. pocket	C. bed	D. peach
36. A. kind	B. confident	C. nice	D. like
37. A. request	B. project	C. neck	D. exciting
38. A. foot	B. book	C. food	D. look
39. A. finger	B. leg	C. neck	D. elbow
40. A. creative	B. think	C. idea	D. big
41. A. project	B. leg	C. evening	D. neck
42. A. judo	B. elbow	C. nose	D. blond
43. A. gets	B. brings	C. takes	D. stops
44. A. mouth	B. house	C. country	D. about
45. A. with	B. mouth	C. thanks	D. three
46. A. sofa	B. summer	C. sugar	D. sound
47. A. city	B. special	C. bicycle	D. center
48. A. sun	B. son	C. suit	D. sure
49. A. machine	B. choice	C. cheap	D. change
50. A. seat	B. sugar	C. sight	D. sand
===================================================
UNIT 4: MY NEIGHBOURHOOD
1. A. machine	B. drive	C. police	D. pizza
2. A. magazine	B. side	C. hide	D. high
3. A. prepare	B. fresh	C. equal	D. eleven
4. A. busy	B. gum	C. summary	D. lunch
5. A. kite	B. idea	C. roadside	D. dinner
6. A. picture	B. ticket	C. biology	D. cinema
7. A. these	B. metre	C. secret	D. English
8. A. listen	B. magazine	C. miss	D. kite
9. A. teach	B. heart	C. peach	D. team
10. A. business	B. bus	C. number	D. study
11. A. live	B. wide	C. bicycle	D. exciting
12. A. feet	B. seat	C. near	D. team
13. A. cried	B. city	C. think	D. terrible
14. A. great	B. heat	C. cheek	D. peaceful
15. A. historic	B. expensive	C. office	D. finally
16. A. peaceful	B. pleasure	C. sleepy	D. cheap
17. A. exciting	B. quiet	C. wide	D. terrible
18. A. crowded	B. interested	C. bored	D. polluted
19. A. shops	B. theatres	C. streets	D. parks
20. A. narrow	B. crowd	C. now	D. about
21. A. hill	B. ship	C. kite	D. chip
22. A. cheap	B. great	C. peace	D. meal
23. A. evening	B. extreme	C. scene	D. excite
24. A. garage	B. village	C. message	D. shortage
25. A. field	B. movie	C. quiet	D. piece
26. A. films	B. city	C. nice	D. polite
27. A. big	B. wide	C. quiet	D. exciting
28. A. cheap	B. sleepy	C. near	D. peaceful
29. A. heavy	B. sea	C. team	D. street
30. A. bleed	B. heat	C. head	D. tea
31. A. arrive	B. quickly	C. historic	D. city
32. A. teens	B. see	C. coffee	D. street
33. A. convenient	B. evening	C. exciting	D. eve
34. A. expensive	B. opposite	C. those	D. noisy
35. A. ideal	B. cinema	C. exciting	D. difficult
36. A. sorry	B. speak	C. soft	D. shoes
37. A. lesson	B. short	C. wash	D. finish
38. A. cinema	B. sugar	C. mansion	D. tissue
39. A. sing	B. special	C. social	D. artificial
40. A. sheet	B. sad	C. show	D. shut
41. A. love	B. hotel	C. mother	D. brother
42. A. lake	B. place	C. paddy	D. stadium
43. A. store	B. sister	C. factory	D. picture
44. A. rice	B. river	C. city	D. village
45. A. sing	B. mine	C. hit	D. sit 
46. A. finger	B. lip	C. light	D. thin
47. A. bean	B. pea	C. meat	D. heavy
48. A. desert	B. meter	C. tent	D. never
49. A. dozen	B. box	C. bottle	D. body
50. A. farm	B. bar	C. tall	D. car
===================================================
UNIT 5: NATURAL WONDERS OF THE WORLD
1. A. full	B. must	C. under	D. uncle
2. A. seat	B. meal	C. seal	D. great
3. A. hike	B. life	C. lit	D. light
4. A. gate	B. hate	C. great	D. feast
5. A. tin	B. sin	C. hide	D. Jim
6. A. book	B. foot	C. poor	D. look
7. A. solder	B. story	C. folk	D. folder
8. A. tale	B. hang	C. land	D. hand
9. A. slang	B. danger	C. fang	D. sang
10. A. watched	B. booked	C. stopped	D. worried
11. A. forest	B. wonder	C. rock	D. lost
12. A. cave	B. bay	C. valley	D. lake
13. A. boots	B. scissors	C. caves	D. mountains
14. A. diverse	B. island	C. scissors	D. right
15. A. beach	B. cheese	C. change	D. chemistry
16. A. matches	B. parades	C. decides	D. relatives
17. A. clothing	B. hold	C. poster	D. dove
18. A. comb	B. climb	C. suburb	D. bomb
19. A. although	B. thinking	C. gather	D. other
20. A. headline	B. heating	C. meal	D. leave
21. A. red	B. tent	C. end	D. forest
22. A. lake	B. bag	C. take	D. nature
23. A. island	B. plaster	C. cost	D. longest
24. A. map	B. area	C. hat	D. plan
25. A. post	B. cost	C. question	D. coast
26. A. top	B. ten	C. tomato	D. future
27. A. stand	B. stamps	C. steal	D. sure
28. A. hat	B. plan	C. area	D. map
29. A. coast	B. cost	C. island	D. dust
30. A. makes	B. writes C. takes 	D. drives
31. A. eating	B. reading	C. teaching	D. breakfast
32. A. school	B. children 	C. cheek	D. chubby
33. A. exciting	B. city 	C. bicycle	D. circle
34. A. teaching	B. speaking	C. wearing	D. meaning
35. A. end	B. palace	C. central	D. send
36. A. tradition	B. decorate	C. make	D. April 
37. A. gathering	B. generous	C. guest	D. great
38. A. spring	B. speak	C. should	D. summer
39. A. truck	B. unload	C. turn	D. lunch
40. A. policeman	B. sign	C. bike	D. spider
41. A. dangerous	B. travel	C. man	D. traffic
42. A. stay	B. vacation	C. language	D. waste
43. A. photo	B. hotel	C. badminton	D. homework
44. A. population	B. bus	C. uncle	D. summer
45. A. read	B. teach	C. head	D. eat
46. A. school	B. child	C. chair	D. watch
47. A. books	B. pens	C. chairs	D. lives
48. A. cable	B. station	C. answer	D. latest
49. A. kitchen	B. catch	C. chemistry	D. armchair
50. A. helped	B. wanted	C. sounded	D. suggested
===================================================
UNIT 6: OUR TET HOLIDAY
1. A. student	B. sugar	C. stainless	D. slang
2. A. summer	B. singer	C. study	D. tables
3. A. sure	B. stupid	C. spring	D. snail
4. A. ocean	B. ceiling	C. city	D. circle
5. A. ache	B. school	C. machine	D. chemical
6. A. cover	B. pencil	C. place	D. police
7. A. same	B. see	C. sister	D. sure
8. A. stripe	B. science	C. usually	D. stop
9. A. Russia	B. class	C. glass	D. pass
10. A. fix	B. exam	C. six	D. next
11. A. decorate	B. calendar	C. celebrate	D. clean
12. A. shopping	B. sugar	C. sure	D. summer
13. A. centre	B. special	C. decide	D. rice
14. A. present	B. sound	C. sweet	D. season
15. A. blossom	B. chess	C. messy	D. passion
16. A. should	B. around	C. house	D. sound
17. A. shout	B. flower	C. bow	D. throw
18. A. sure	B. shout	C. sing	D. wish
19. A. peach	B. sweets	C. eat	D. feather
20. A. celebrate	B. cousin	C. city	D. cinema
21. A. historic	B. exciting	C. island	D. firework
22. A. calendar	B. celebrate	C. decorate	D. school
23. A. wonder	B. compass	C. brother	D. forest
24. A. beach	B. teach	C. feather	D. peaceful
25. A. clothes	B. fireworks	C. scissors	D. mountains
26. A. picture	B. question	C. furniture	D. celebration
27. A. bookcase	B. tablet	C. behave	D. game
28. A. thought	B. without	C. theatre	D. tooth
29. A. food	B. good	C. took	D. cooking
30. A. discuss	B. success	C. possess	D. classroom
31. A. special	B. spring	C. she	D. sugar
32. A. cheer	B. child	C. peach	D. chorus
33. A. tradition	B. condition	C. celebration	D. question
34. A. blossom	B. discussion	C. rooster	D. compass
35. A. rice	B. celebrate	C. calendar	D. smile
36. A. decorate	B. market	C. resolution	D. celebrate
37. A. smile	B. so	C. spring	D. noise
38. A. travel	B. parent	C. hand	D. bad
39. A. love	B. pagoda	C. mother	D. come
40. A. lucky	B. shy	C. why	D. buy
41. A. big	B. wish	C. fish	D. high
42. A. pagoda	B. torch	C. overseas	D. sofa
43. A. temple	B. messy	C. decorate	D. department
44. A. museum	B. windsurfing	C. surround	D. diverse
45. A. thrilling	B. then	C. through	D. thread
46. A. tables	B. chopsticks	C. pictures	D. pillows
47. A. cupboards	B. windows	C. tourists	D. posters
48. A. dishes	B. vases	C. plates	D. fridges
49. A. toilets	B. hotels	C. laptops	D. fireworks
50. A. televisions	B. bookshelves	C. wardrobes	D. parents
===================================================
ANSWER KEYS
HỌC KỲ 1
I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group
UNIT 1. MY NEW SCHOOL
1. A
11. D
21. C
31. D
41. C
2. B
12. B
22. C
32. A
42. B
3. C
13. D
23. C
33. A
43. D
4. C
14. A
24. B
34. D
44. B
5. B
15. C
25. B
35. B
45. A
6. A
16. C
26. B
36. A
46. C
7. B
17. A
27. D
37. A
47. D
8. A
18. A
28. B
38. D
48. A
9. D
19. B
29. C
39. A
49. D
10. C
20. B
30. B
40. D
50. C
===================================================
UNIT 2: MY HOME
1. B
11. B
21. C
31. D
41. C
2. C
12. D
22. D
32. B
42. A
3. A
13. A
23. B
33. D
43. A
4. C
14. D
24. D
34. A
44. B
5. A
15. B
25. A
35. C
45. C
6. A
16. C
26. A
36. B
46. B
7. A
17. A
27. B
37. D
47. A
8. D
18. A
28. D
38. D
48. A
9. B
19. B
29. B
39. C
49. A
10. C
20. C
30. C
40. A
50. C
===================================================
UNIT 3: MY FRIENDS
1. D
11.C
21.B
31.D
41.C
2. C
12.D
22.D
32.C
42.D
3. A
13.B
23.A
33.C
43.B
4. A
14.A
24.C
34.D
44.C
5. B
15.A
25.B
35.D
45.A
6. B
16.D
26.A
36.B
46.C
7. C
17.A
27.B
37.D
47.B
8. D
18.C
28.D
38.C
48.D
9. B
19.D
29.C
39.A
49.A
10. C
20.B
30.C
40.C
50.B
===================================================
UNIT 4: MY NEIGHBOURHOOD
1. B
11.A
21.C
31.A
41.B
2. A
12.C
22.B
32.C
42.C
3. B
13.A
23.C
33.A
43.D
4. A
14.A
24.A
34.A
44.A
5. D
15.D
25.C
35.A
45.B
6. C
16.B
26.C
36.D
46.C
7. C
17.D
27.A
37.A
47.D
8. D
18.C
28.C
38.B
48.B
9. B
19.B
29.A
39.A
49.A
10. A
20.A
30.C
40.B
50.C
===================================================
UNIT 5: NATURAL WONDERS OF THE WORLD
1. A
11.B
21.D
31.D
41.A
2. D
12.C
22.B
32.A
42.C
3. C
13.A
23.A
33.C
43.C
4. D
14.C
24.D
34.C
44.A
5. C
15.D
25.C
35.B
45.C
6. C
16.A
26.D
36.A
46.A
7. B
17.D
27.D
37.B
47.A
8. A
18.C
28.C
38.C
48.C
9. B
19.B
29.C
39.C
49.C
10. D
20.A
30.D
40.A
50.A
===================================================
UNIT 6: OUR TET HOLIDAY
1. B
11.D
21.A
31.B
41.D
2. D
12.D
22.B
32.D
42.B
3. A
13.B
23.D
33.D
43.D
4. A
14.A
24.C
34.B
44.A
5. C
15.D
25.B
35.C
45.B
6. A
16.A
26.B
36.B
46.B
7. D
17.C
27.B
37.D
47.C
8. C
18.C
28.B
38.B
48.C
9. A
19.D
29.A
39.B
49.B
10. B
20.B
30.C
40.A
50.D
===================================================
HỌC KỲ 2
I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group
UNIT 7: TELEVISION
1. A. bed	B. setting	C. decide	D. get
2. A. easy	B. eat	C. learn	D. tea
3. A. sit	B. in	C. if	D. fine
4. A. child	B. watch	C. chin	D. school
5. A. come	B. no	C. open	D. home 
6. A. theater 	B. there 	C. through 	 	D. three
7. A. brother 	B. breath 	C. either 	D. clothes
8. A. clip	 	B. give 	C. twice 	D. stupid
9. A. favorite 	B. animal 	C. channel 	D. programme
10. A. studio 	B. documentary	C. cute 	D. industry
11. A. when	B. where	C. best	D. detective
12. A. weather	B. newsreader	C. teaching	D. repeat
13. A. clumsy	B. cute	C. but	D. just
14. A. earth	B. thanks	C. feather	D. theater
15. A. the	B. think	C. with	D. they
16. A. something	B. theatre	C. neither	D. monthly
17. A. other	B. thinking	C. healthy	D. birthday
18. A. Thailand	B. weatherman	C. anything	D. Thanksgiving
19. A. earth	B. through	C. both	D. there
20. A. growth	B. three	C. feather 	D. thing
21. A. this	B. think	C. thank	D. thieves
22. A. gather	B. bathe	C. birthday	D. weather
23. A. tooth	B. breathe	C. through	D. earth
24. A. thirty	B. than	C. therefore	D. those
25. A. mouth	B. Thursday	C. nothing	D. worthy
26. A. both	B. teeth	C. smooth	D. fourth
27. A. weather	B. wealthy	C. clothing	D. bathing
28. A. though	B. thank	C. throw	D. thin
29. A. southern	B. neither	C. thus	D. third
30. A. author	B. those	C. width	D. think
31. A. thin	B. than	C. they	D. there
32. A. birthday	B. earth	C. worth	D. there
33. A. another	B. death	C. brother	D. though
34. A. thank	B. mother	C. thunder	D. throat
35. A. they	B. three	C. thirst	D. thread
36. A. worth	B. thick	C. though	D. wrath
37. A. Thursday	B. than	C. there	D. those
38. A. Thursday	B. thanks	C. these	D. birthday
39. A. thought	B. without	C. theater	D. tooth
40. A. weather	B. wealthy	C. clothing	D. bathing
41. A. thirsty	B. both	C. Thanksgiving	D. there
42. A. weather	B. through	C. warmth	D. tooth
43. A. than	B. their	C. earth	D. then
44. A. birthday	B. although	C. thing	D. theatre
45. A. anything	B. neither	C. than	D. feather
46. A. think 	B. thought 	C. theatre 	D. there
47. A. mother	B. through	C. leather	D. either
48. A. them	B. they	C. something	D. this
49. A. thirty	B. though	C. fifth	D. thanks
50. A. everything	B. brother	C. theory	D. both
===================================================
UNIT 8: SPORTS AND GAMES
1. A. hear	B. fear	C. dear	D. wear
2. A. near	B. appear	C. bear	D. idea
3. A. here	B. there	C. series	D. sphere
4. A. hate	B. air	C. chair	D. hair
5. A. prepare	B. carry	C. share	D. fair	
6. A. aerobic	B. airplay	C. rarely	D. atmosphere
7. A. unfair	B. prepare	C. nearly	D. airplane
8. A. fairy	B. really	C. volunteer	D. idea
9. A. parent	B. reindeer	C. upstairs	D. careful
10. A. careless	B. downstairs	C. armchair	D. fearful
11. A. square	B. badminton	C. grandfather	D. match
12. A. idea	B. reason	C. feature	D. teacher
13. A. easy	B. lease	C. weak	D. pear
14. A. goggles	B. sport	C. stop	D. not
15. A. match	B. machine	C. champion	D. chess
16. A. fear	B. near	C. really	D. wear
17. A. their	B. hair	C. series	D. there
18. A. spare	B. play	C. game	D. table
19. A. keep	B. cheer	C. meet	D. week
20. A. sphere	B. series	C. here	D. where
21. a. free	b. team	c. read	d. idea
22. a. swimming	b. skipping	c. driving	d. fishing
23. a. racket	b. skateboard	c. games	d. player
24. a. thing	b. father	c. healthy	d. three
25. a. rackets	b. goggles	c. skis	d. skateboards
26. A. think	B. that	C. theatre	D. there 
27. A. mother	B. through	C. leather	D. either
28. A. them	B. they	C. something	D. this
29. A. thirty	B. though	C. fifth	D. thanks
30. A. everything	B. brother	C. theory	D. both
31. A. rough	B. sum	C. utter	D. union
32. A. noon 	B. tool	C. blood	D. spoon
33. A. chemist	B. chicken	C. church	D. century
34. A. thought	B. tough	C. taught	D. bought
35. A. pleasure 	B. heat	C. meat	D. feed
36. A. chalk	B. champagne	C. machine	D. ship
37. A. knit	B. hide	C. tide	D. fly
38. A. put	B. could	C. push	D. moon
39. A. how	B. town	C. power	D. slow
40. A. talked	B. naked	C. asked	D. liked
41. A. hear	B. clear	C. bear	D. ear
42. A. heat	B. great	C. beat	D. break
43. A. blood	B. pool	C. food	D. tool
44. A. university	B. unique	C. unit	D. undo
45. A. mouse	B. could	C. would	D. put
46. A. faithful	B. failure	C. fairly	D. fainted
47. A. course	B. court	C. pour	D. courage
48. A. worked	B. stopped	C. forced	D. wanted
49. A. new	B. sew	C. few	D. nephew
50. A. sun	B. sure	C. success	D. sort
===================================================
UNIT 9: CITIES OF THE WORLD
1. A. home	B. come	C. open	D. cold
2. A. opens	B. gets	C. kicks	D. speaks
3. A. lunch	B. watch	C. teacher	D. architect
4. A. city	B. family	C. fifteen	D. telephone
5. A. number	B. plum	C. put	D. but
6. A. killed	B. listened	C. perfected	D. preferred
7. A. opens	B. books	C. mistakes	D. notes
8. A. oranges	B. changes	C. dances	D. notes
9. A. pens	B. apples	C. finds	D. likes
10. A. decided	B. posted	C. stopped	D. needed
11. A. delicious	B. like	C. nice	D. fine
12. A. postcard	B. come	C. home	D. so
13. A. motor	B. money	C. show	D. robot
14. A. near	B. bear	C. idea	D. appear
15. A. here	B. series	C. sphere	D. there
16. A. match	B. square	C. badminton	D. grandfather
17. A. programme	B. sport	C. most	D. show
18. A. thirty	B. them	C. both	D. theme
19. A. schedule	B. when	C. red	D. comedy
20. A. brother	B. through	C. then	D. weather 
21. A. prize	B. excite	C. design	D. capital
22. A. cold	B. photo	C. continent	D. poster
23. A. city	B. capital	C. nice	D. excite
24. A. designed	B. received	C. cycled	D. rewarded
25. A. tomorrow	B. tower	C. crowd	D. around
26. A. city	B. cycle	C. symbol	D. bicycle
27. A. weather	B. earth	C. marathon	D. healthy
28. A. hear	B. idea	C. career	D. beach
29. A. school	B. chemistry	C. channel	D. character
30. A. remote	B. popular	C. cold	D. snow
31. A. grammar	B. damage	C. mammal	D. drama
32. A. both	B. tenth	C. myth	D. with
33. A. gate	B. gem	C. gaze	D. gaudy
34. A. thus 	B. thumb	C. sympathy	D. then
35. A. lays	B. says	C. stays	D. plays
36. A. candy	B. sandy	C. many	D. handy
37. A. earning	B. learning	C. searching	D. clearing
38. A. waited	B. mended	C. naked	D. faced
39. A. given	B. risen	C. ridden	D. whiten
40. A. cough	B. tough	C. rough	D. enough
41. A. accident	B. jazz	C. stamps	D. watch
42. A. this	B. thick	C. maths	D. thin
43. A. gas	B. gain	C. germ	D. goods
44. A. bought	B. nought	C. plough	D. thought
45. A. spear	B. gear	C. fear	D. pear
46. A. cotton	B. bottle	C. cold	D. common
47. A. dear	B. hear	C. bear	D. clear
48. A. bury	B. curtain	C. burn	D. turn
49. A. folk	B. work	C. pork	D. corn
50. A. shout	B. sugar	C. share	D. surgery
===================================================
UNIT 10: OUR HOME IN THE FUTURE 
1. A. farm	B. warn	C. park	D. garden
2. A. orange	B. cabbage	C. lemonade	D. sausage
3. A. chest	B. lunch	C. bench	D. school
4. A. lettuce	B. tube	C. music	D. beautiful
5. A. noodles	B. shoulders	C. packets	D. tomatoes
6. A. wireless	B. fridge	C. hi-tech	D. appliance
7. A. UFO	B. future	C. pollute	D. student
8. A. space	B. draw	C. automatic	D. more
9. A. machine	B. hi-tech	C. locate	D. cable
10. A. watched	B. dropped	C. washed	D. traveled
11. A. this	B. there	C. breathe	D. breath
12. A. ask	B. angry	C. manager	D. damage
13. A. notebook	B. hoping	C. cock	D. potato
14. A. engineer	B. verb	C. deer	D. merely
15. A. dam	B. planning	C. plane	D. candle
16. A. theory	B. therefore	C. neither	D. weather
17. A. shoot	B. mood	C. poor	D. smooth
18. A. seat	B. heavy	C. reason	D. neat
19. A. kissed	B. helped	C. forced	D. wanted
20. A. barn	B. can't	C. aunt	D. tame
21. A. pleasure	B. sound	C. same	D. best
22. A. foot	B. pool	C. moon	D. food
23. A. birth	B. their	C. myth	D. fifth
24. A. trays	B. says	C. bays	D. days
25. A. sure	B. soup	C. sugar	D. machine
26. A. naked	B. wicked	C. beloved	D. confused
27. A. plumber	B. doubt	C. debt	D. herbage
28. A. clothes	B. gone	C. drove	D. ghost
29. A. hear	B. clear	C. swear	D. ear
30. A. heat	B. great	C. beat	D. teach
31. A. essential	B. delicious	C. share	D. cinema
32. A. valleys	B. forests	C. rivers	D. waterfalls 
33. A. firework	B. fridge	C. incredible	D. historic 
34. A. passed	B. watched	C. played	D. washed
35. A. proud	B. about	C. around	D. would
36. A. market	B. depart	C. card	D. scare
37. A. makes	B. writes 	C. takes 	D. drives
38. A. eating	B. reading	C. teaching	D. breakfast
39. A. school	B. children 	C. cheek	D. chubby
40. A. exciting	B. city 	C. bicycle	D. circle
41. A. teaching	B. speaking	C. wearing	D. meaning
42. A. end	B. palace	C. central	D. send
43. A. funny	B. lunch	C. sun	D. computer
44. A. photo	B. going	C. brother	D. home
45. A. school	B. teaching	C. chess	D. chalk
46. A. cold	B. volleyball	C. telephone	D. open
47 A. meat	B. reading	C. bread	D. seat
48. A. tradition	B. decorate	C. make	D. April 
49. A. gathering	B. generous	C. guest	D. great
50. A. spring	B. speak	C. should	D. summer
===================================================
UNIT 11: OUR GREEN WORLD
1. A. brown	B. now	C. bowl	D. how
2. A. packet	B. egg	C. lettuce	D. lemon
3. A. chest	B. lunch	C. bench	D. schools
4. A. lettuce	B. tube	C. music	D. student
5. A. noodles	B. shoulders	C. packets	D. tomatoes
6. A. mind	B. climb	C. exciting	D. destination
7. A. sugar	B. sorry	C. seaside	D. summer
8. A. busy	B. why	C. history	D. family
9. A. page	B. village	C. luggage	D. heritage
10. A. what	B. which	C. where	D. who
11. A. afternoon	B. can	C. lack	D. animal	
12. A. paper	B. way	C. prepare	D. later	
13. A. party	B. glass	C. plant	D. plastic	
14. A. happy	B. match	C. package	D. save	
15. A. swap	B. vase	C. watch	D. want	
16. A. recycle	B. environment	C. charity	D. invite
17. A. paper	B. bag	C. plastic	D. natural
18. A. cousin	B. cycle	C. encourage	D. container
19. A. breathing	B. green	C. breeze	D. bread
20. A. saved	B. polluted	C. enjoyed	D. reused
21. A. arrived	B. helped	C. returned	D. remembered
22. A. serious	B. symptom	C. sure	D. sauce
23. A. lake	B. cabbage	C. population	D. space
24. A. hungry	B. range	C. orange	D. change
25. A. shoulder	B. mountain	C. housework 	D. round
26. A. prefer	B. better	C. teacher	D. worker
27. A. bear	B. hear	C. dear	D. near
28. A. collect	B. concern	C. concert	D. combine
29. A. stopped	B. laughed	C. walked	D. stayed
30 A. them	B. theory	C. through	D. thistle
31. A. hire	B. hope	C. honour	D. health
32. A. chemistry	B. study	C. primary	D. apply
33. A. sky	B. deny	C. differently	D. cry
34. A. city	B. special	C. bicycle	D. center
35. A. tables	B. noses	C. boxes	D. changes
36. A. son	B. sugar	C. soup	D. sing
37. A. would	B. where	C. well	D. who
38. A. stopped	B. washed	C. studied	D. looked
39. A. machine	B. armchair	C. children	D. watch
40. A. classes	B. lakes	C. cages	D. houses
41. A. few	B. new	C. sew	D. nephew
42. A. closed	B. practiced	C. asked	D. stopped
43. A. gift	B. mine	C. arrive	D. tired
44. A. family	B. mechanic	C. animal	D. machine
45. A. about	B. south	C. count	D. young
46. A. look	B. school	C. loose	D. food
47. A. nice	B. bicycle	C. rides	D. live
48. A. mine	B. history	C. exercise	D. library
49. A. image	B. travel	C. relax	D. match
50. A. clown	B. down	C. own	D. town
===================================================
UNIT 12: ROBOTS
1. A. leaves	B. arrives	C. finishes	D. goes
2. A. bread	B. clean	C. meal	D. tea
3. A. orange	B. post	C. body	D. copy
4. A. weak	B. head	C. heavy	D. breakfast
5. A. lamp	B. table	C. family	D. bag
6. A. citadel	B. vacation	C. destination	D. lemonade
7. A. teachers	B. doctors	C. students	D. workers
8. A. accident	B. soccer	C. clinic	D. camera
9. A. mouth	B. weather	C. thick	D. throw
10. A. language	B. engineer	C. sausage	D. jogging
11. A. rulers	B. pencils	C. books	D. bags
12. A. thank	B. that	C. this	D. those
13. A. above	B. glove	C. love	D. move
14. A. has	B. name	C. family	D. lamp
15. A. use	B. pupil	C. number	D. music
16. A. city	B. fine	C. kind	D. like
17. A. bottle	B. job	C. movie	D. chocolate
18. A. climb	B. bed	C. club	D. bench
19. A. read	B. teacher	C. eat	D. ahead
20. A. question	B. nation	C. station	D. information
21. A. now	B. down	C. show	D. cow
22. A. young	B. ground	C. cloud	D. couch
23. A. toy	B. join	C. voice	D. tortoise
24. A. could	B. count	C. town	D. found
25. A. slow	B. flower	C. know	D. bowl
26. A. robot	B. role	C. coffee	D. comb
27. A. minor	B. simple	C. recognise	D. climb
28. A. planet	B. station	C. space	D. face
29. A. dressed	B. stepped	C. talked	D. played
30. A. shout	B. could	C. house	D. down
31. A. natural	B. solar	C. planet	D. fact
32. A. window	B. show	C. grow	D. allow
33. A. think	B. bath	C. clothes	D. through
34. A. pollute	B. reduce	C. reuse	D. future
35. A. laundry	B. draw	C. water	D. laugh
36. A. cleaned 	B. caused 	C. decided 	D. studied
37. A. chemist 	B. cheap 	C. chair 	D. child
38. A. fashion 	B. nature 	C. planet 	D. sand
39. A. boxes 	B. watches 	C. glasses 	D. loves
40. A. celebrate 	B. comic 	C. city 	D. exciting
41. A. bicycle	B. exciting	C. favourite	D. widely
42. A. farther	B. earth	C. both	D. marathon
43. A. fear	B. repeat	C. idea	D. really
44. A. polluted	B. prepared	C. recycled	D. watered
45. A. rubbish	B. reduce	C. future	D. reusable
46. A. hear	B. clear	C. bear	D. fear
47. A. surround	B. bought	C. about	D. ground
48. A. wireless	B. environment	C. bring	D. design
49. A. laughed	B. worked	C. hoped	D. completed 
50. A. image	B. manage	C. shortage	D. strange
===================================================
ANSWER KEYS
HỌC KỲ 2
I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group
UNIT 7: TELEVISION
1. C
11. D
21. A
31. C
41. D
2. C
12. A
22. C
32.

Tài liệu đính kèm:

  • docbai_tap_trac_nghiem_phat_am_mon_tieng_anh_lop_6.doc