Đề ôn tập môn Tiếng Anh Lớp 6 - Đề 7

Đề ôn tập môn Tiếng Anh Lớp 6 - Đề 7

I/ Section one: vocabulary and structures

Question 1: Choose the best answers

1. Don’t be silly! That .possibly be Rivaldo!

 a. mustn’t b . shouldn’t c. won’t d. can’t

2. No sooner had we started the game, .it began to rain.

 a. than b. then c. that d. and

3. I .be interested in playing badminton as a child.

 a. could b. ought to c. might d. used to

4. They’ve told you time and time . not to go out at night.

 a. to b. over c. again d. before

5. Sorry I’m late, but I.feed my little son before leaving home.

 a. needed b. must c. had to d. was to

6. Smith writes very quickly. He’s .finished his essay.

 a. already b. been c. for d. yet

7. What are you going to do? - I don’t know. I haven’t made.my mind yet.

 a. on b. at c. in d. up

8. I’ve .to Paris. I went there in March.

 a. been b. gone c. just d. yet

9. This is the first . I’ve ever lived far from home.

 a. already b. since c. that d. time

10. What did the girl say .?

 a. at you b. for you c. you d. to you?

11. Phong rang his friend in Nha Trang yesterday, and he said it .raining there.

 a. was b. is c. should be d. to be

 

docx 8 trang haiyen789 52765
Bạn đang xem tài liệu "Đề ôn tập môn Tiếng Anh Lớp 6 - Đề 7", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ENGLISH PRACTICE 7
I/ Section one: vocabulary and structures
Question 1: Choose the best answers 
1. Don’t be silly! That ...................................possibly be Rivaldo!
 a. mustn’t	b . shouldn’t	c. won’t	 d. can’t
2. No sooner had we started the game, .........................it began to rain.
 a. than	b. then	c. that	d. and
3. I ..................................be interested in playing badminton as a child.
 a. could	b. ought to	c. might	d. used to
4. They’ve told you time and time ............................. not to go out at night.
 a. to	b. over	c. again	d. before
5. Sorry I’m late, but I..............................feed my little son before leaving home.
 a. needed	b. must	c. had to	d. was to	
6. Smith writes very quickly. He’s .........................finished his essay.
 a. already	b. been	c. for	d. yet
7. What are you going to do? - I don’t know. I haven’t made................my mind yet.
 a. on	b. at	c. in	d. up
8. I’ve ..............................to Paris. I went there in March.
 a. been	b. gone	c. just	d. yet
9. This is the first ..................... I’ve ever lived far from home.
 a. already	b. since	c. that	d. time
10. What did the girl say ........................?
 a. at 	you	b. for you	c. you	d. to you?
11. Phong rang his friend in Nha Trang yesterday, and he said it ..............raining there.
 a. was	b. is	c. should be	d. to be
12. The last time I saw Khang, he looked very relaxed. He explained that he’d been on holiday the ........................week.
 a. earlier	b. following	c. next	d. previous
13. We wonder ........................the tickets are on sales yet.
 a. what	b. when	c. whether	 	d. where
14. When I rang Oanh some time last week, she said she was busy.................day.
 a. this	b. that	c. then	d. the
15. Which word has the underlined part pronounced differently from the others?
 a. just	b. sun	c. put	d. bucket
16. Which word has the underlined part pronounced differently from the others?
 a. instead	b. head	c. heap	d. dead
17. Which word has a different stress in the group?
 a. amount	b. inventor	c. garbage	d. resource
18. This film must be new. We’ve ........................ seen it before.
 a. ever	b. never	c. since	d. yet
19. He hates.......................................to do something by others.
 a. to be asked	b. asking	c. being asked	d. to ask
20. Let’s go camping in the mountain, ........................?
 a. do we	b. can we	c. will we	d. shall we
Question 2: Supply the correct forms of the word in parentheses. 
1. Phuong Linh arranged flowers the most .......................(attract) in the contest.
2. It is a contest in which ....................(participate) have to read two poems in English.
3. .......................(environment) are concerned about the use of dynamite to catch fish.
4. Years later, she passed me in the street without even a small sign of .......(recognize).
5. Nam put ................(press) on that towel to stop the bleeding.
6. After many years of ............(fail), Edison finally succeeded in inventing the light bulb.
7. We use first-aid in order to ease the victim’s pain and ......................(anxious).
8. She felt ....................(relief) after she passed the exam.
9. You’ll meet the tour guide on your ..................(arrive) at the hotel.
10. We can take buses or trains to Northern ......................(destine) of Nha Trang.
11. Sapa is considered the most beautiful .......(mountain) resort in the north of Viet Nam.
12. It’s now high time you knew how to dress and ....................(dress) yourself.
13. We are having a good time here. People on the island are very friendly and ...........(hospitality).
14. The police are interested in the sudden ............(appear) of the valuable painting.
15. I wrote .............(end) letters of application but I got no reply.
16. A fairy appeared and ...................................... ( MAGIC )changed her old clothes 
17. The tiger wanted to see the farmer’s .................................. ( WISE )
18. In that story, the prince got ........................( MARRY )to a poor girl 
19. Let me get an .................................... ( APPLY ) form and I can fill out 
20. He was ............................... ( FOOL ) to say that English is helpless 
II/ Section two: reading comprehension
Question 1: Read these passages and match the each passage to its title. There is ONE title you needn’t use(10 pts)
A. How I began D. My most frightening experience
B. The worst aspect of my hobby E. Why I like my hobby
C. My hopes for the future F. When and where I do it
 1. __________ For me, every weekday begins the same: I get up at 7.00. I have breakfast, I take the bus to school, I go to lessons ... I don’t hate this daily routine, but it isn’t very thrilling. In the evenings, however, I drive Formula 1 cars, build enormous cities and defend my planet against aliens. In short, I play computer games. It’s like entering a different world. That’s why I love playing them so much.
 2. __________My interest in computer games has taught me a lot about computer graphics. I want to study computing at college, and learn how to design and program games. Eventually, I’d like to start my own software company, creating and testing new games. That way, I could spend all day doing what I love most.
 3. ____________Computer games are interesting because they often contain stories and characters. The games are getting better all the time, but they are also getting more expensive. The only thing I don’t like about my hobby is the cost! New games are often about $50.
 4. ____________ Some of my friends from school are interested in computer games too. We normally meet at my house in the evenings and play for a few hours. We sometimes play at weekends, but if the weather’s good I prefer to go cycling or play basketball instead.
 5. ____________ I first became interested in computer games about four years ago. I was staying with my cousin for the weekend. He had some games and he taught me how to play them. I became hooked immediately! When I got home, I decided to save all my money for buying games. Now I’ve got about twenty different games.
Question 2: Read the text and choose the best answer to fill in each gap
 Have you ever followed instructions for knitting something or have you read a piece of music? If you have, you have behaved in a similar way(1)................ a computer. A computer obeys a program to carry out a particular task. Just (2)................. a knitting pattern is expressed in numbers and piece of music in lines and dots, so a computer program is (3)................. in the form of programming language. Like the English language (or any other language), there are (4).................... of grammar, and a program must be correct in every way. 
 There are hundreds of programming language, but only (5)............. are well-known and widely used. The most popular language which is used in offices(6)................Cobol. This language is used for printing payrolls and keeping records of goods. Engineers and scientists use Fortran (7)......................carry out calculations. (8)......................... neither of these two programs is very popular with people working on home computers. Basis is the most popular language for home computers, chiefly (9)...................it is easy to learn and use.
 (10)................. these languages are useful for many purposes, it is time that a new simple program was devised. Such a program ought to be not only easy to use but also completely reliable.
1.	 A. to	B. as	C. so	D. from
2. 	A. like 	B. by	C. too	D. as
3. 	A. expensive	B. expresses	C. expressed	D. expressing
4. 	A. rules	B. laws	C. regulations	D. principles
5. 	A. a little	B. a few	C. much	D. a lot of
6. 	A. called	B. calling	C. is called	D. is calling
7. 	A. so as for	B. in order that	C. so as that	D. in order to
8. 	A. In addition	B. Therefore	C. Consequently	D. However
9. 	A. because 	B. if	C. because of	D. unless
10. 	A. Even	B. Despite	C. Although	D. In spite
Question 3: Find and correct one mistake in each line of the passage below
 Nam is a student. This year he had a very interested summer holiday. He traveled with him classmates to a mountainous 
area in Hoa Binh province. They gone there to help make a 
road through a forest among two villages. “It was very difficult because there had no water to drink and no shops where we could bought food,” said Nam. “It was also cold and wet 
in the mountains. It is one of the wetter place in the country.” Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard 
work, but he says it was the best thing he has ever did. He is hoping to return next year to do any more work there.
1........................................
2........................................
3........................................
4........................................
5........................................
6........................................
7........................................
8........................................
9........................................
10........................................
III/ section three: writing
Question 1: Rearrange the words to make meaningful sentences
1. exported / many / last year / rice / how / to/ Japan / tons / were / of / ?
2. trees / planting / on / the boys / the hill / group / are / the / in / volunteer / .
3. rain / heavy / from / prevented / the / playing / us / soccer.
4. if / he / me / some / asked / I / money / could / then / lend / him / 
5. design / to send / friends / someone / greetings / Englishman / a card / Christmas / to / an / his / had /.
6. Le Lai Street / are/ living / they / in / at / An Giang / their / with /children / 186.
7. uncle / spent / most / their /of /the /violin / practicing / his time / in / room /music /the/.
8. which / us / tells / sentence / that / more / than / is / she / her / beautiful / sister /?
9. his / friends / old / unlike / he / is / impolite / very /.
10. going / fatherland / month / Kenny / his / is / family / next / visit / with / his / to /.
11. colleagues / go / he / to / to / weekend / and / don’t / have / at / work / the / his /.
12. there / she / near / wanted / a / here / was / museum / know / to / if /.
13. hold / going / their / are / they / tomorrow / party / house / at / to / a /.
14. going / aren’t / are / boys / the / the / they / canteen / to / school /?
15. for / you’ll / meeting / late / be / the / if / bed / to / soon / don’t / you / go
Question 2: Rewrite sentences as directed so that it has the same meaning as the sentence given
1. Thinking of making toys from used paper was his interesting idea.
It’s interesting that...................................................................................................................
2. He hasn’t come back to his home village for over 20 years now.
It’s............................................................................................................................................
3. That’s the strangest film I’ve ever seen.
I have never..............................................................................................................................
4. Please don’t interrupt me while I am speaking.
I’d rather...................................................................................................................................
5. Get up now or you’ll be late for school.
If...............................................................................................................................................
6. The last time we met each other was ten years ago.
We haven’t...............................................................................................................................
7. Finding accommodation at busy time in Da Lat is difficult .
It’s...........................................................................................................................................
8. Originally, tennis was an indoor game.
Tennis used..............................................................................................................................
9. My father prefers living in the countryside to living in the city.
My father likes........................................................................................................................
10. Nobody in my class is as intelligent as Lan.
Lan is.......................................................................................................................................
11. Have you ever played a computer game before?
Is this.......................................................................................................................................
12. France presented the Statue of Liberty to the United States in 1876.
The Statue ...............................................................................................................................
13. The water was so cold that the children couldn’t swim in it.
The water wasn’t.....................................................................................................................
14. He hasn’t chatted with his classmates through the Internet for ages.
It’s ages...................................................................................................................................
15. People should stop experiments on animals.
Experiments............................................................................................................................
The end	
Keys – practice 7
I/ Section one: vocabulary and structures
Question 1: Choose the best answers (20 pts)
1D
2A
3D
4C
5C
6A
7D
8A
9D
10D
11A
12D
13C
14B
15C
16C
17C
18B
19C
20D
Question 2: Supply the correct forms of the word in parentheses. (20 pts)
1. attractively	2. participants	3 . environmentalists	4. recognition	 5. pressure	6. failure	7. anxiety
8. relieved	9. arrival	10. destinations	11. mountainous 12. undress 13. hospitable	
14. disappearance 15. endless	16. magically 	17. wisdom	 18. married	19. application	 20. foolish
II/ Section two: reading comprehension
Question 1: Read these passages and match the each passage to its title. There is ONE title you needn’t use(10 pts)
1E/ 2C/3B /4F /5A
Question 2: Read the text and choose the best answer to fill in each gap.(10 pts)
1A/ 2D/ 3C/4A/5B/ 6C/ 7D/ 8D/ 9A/ 10C
Question 3: Find and correct one mistake in each line of the passage below.(10 pts)
1. interested interesting	2him his	3. gone went	
4.among between	 	5. had was	6. bought buy
7. wetter wettest	8. since for	 9. did done	10. any some
III/ section three: writing
Question 1: Rearrange the words to make meaningful sentences.(15 pts)
1. How many tons of rice were exported to Japan last year?
2. The boys in the volunteer group are planting trees on the hill.
3. The heavy rain prevented us from playing soccer.
4. If I asked him some money, he could lend me then.
5. An Englishman had someone design a card to send Christmas greetings to his friends.
6. They are living with their children at 186 Le Lai Street in An Giang. 
7. Their uncle spent most of his time practicing the violin in the music room.
8. Which sentence tells us that she is more beautiful than her sister?
9. Unlike his old friends, he is very impolite.
10. Kenny is going to visit his fatherland with his family next month.
11. He and his colleagues don’t have to go to work at the weekend.
12. She wanted to know if there was a museum near here.
13. They are going to hold a party at their house tomorrow.
14. The boys are (aren’t)going to the school canteen, aren’t (are)they?
15. If you don’t go to bed soon, you’ll be late for the meeting.
Question 2: Rewrite sentences as directed so that it has the same meaning as the sentence given.(15pts)
1. It is interesting that he thought of making toys from used paper.
2. It’s over twenty years since he last came back to his home village.
3. I have never such a strange film before.
4. I’d rather you didn’t interrupt me while I am speaking.
5. If you don’t get up now, you’ll be late for school.
6. We haven’t met each other for ten years.
7. It’s difficult to find accommodation in Da Lat at busy time.
8. Tennis used to be an indoor game.
9. My father likes living in the countryside better than living in the city.
10. Lan is the most intelligent (student) in my class.
11. Is this the first time you have played a computer game?
12. The Statue of Liberty was presented to the United State by the France in 1876.
13. The water wasn’t warm enough for the children to swim in.
14. It’s ages since he last chatted with his classmates through the Internet.
15. Experiments on animals should be stopped.
The end

Tài liệu đính kèm:

  • docxde_on_tap_mon_tieng_anh_lop_6_de_7.docx