Đề ôn tập môn Tiếng Anh Lớp 6 - Đề số 35

Đề ôn tập môn Tiếng Anh Lớp 6 - Đề số 35

I. (4,0 marks) Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answers (A, B, C, or D) on the answer sheet.

1. Hoa is staying ______ her uncle and aunt’s house in Ha Noi now.

 A. with B. on C. in D. at

2. I don’t want much sugar in my coffee. Just ______, please.

A. a few B. a little C. fewer D. less

3. How ______ do you go to see the dentist? – Once every two months.

 A. far B. long C. often D. many

4. Hurry up! We ______ for you. If you are slow, you are going to miss the train.

A. are waiting B. waited C. wait D. waits

5. Can you see any people in the house? Yes, only ______

 A. a little B. little C. few D. a few

6. Will you be home ______ dinner tonight?

A. to B. at C. for D. on

7. He came into the room, ______ the light and ______ the door behind him.

A. turned on/ closing B. turning on/ closed C. turned on/ closed D. turning on/ closing

8. A lot of students in my class can sing quite ______

 A. nice B. lovely C. sweet D. beautifully

9. This apartment is _______ for us because it’s rather cheap and near the city center.

 A. easy B. suitable C. ready D. large

10. After ______ an aspirin, her headache disappeared.

A. eating B. drinking C. taking D. chewing

 

docx 8 trang haiyen789 7160
Bạn đang xem tài liệu "Đề ôn tập môn Tiếng Anh Lớp 6 - Đề số 35", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ENGLISH PRACTICE 35
B. PHONETICS. (1,0 mark ) Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others in each group. Write your answers (A, B, C or D) on the answer sheet.
1. A. raised	B. coughed	C. practiced	D. talked
2. A. athletics	B. month	C. gather	D. both
3. A. invitation	B. collection	C. equation	D. celebration
4. A. horrible	B. household	C. rehearse	D. hour
5. A. throw	B. allow	C. flow	D. grow
C. GRAMMAR & VOCABULARY. (5,0 marks)
I. (4,0 marks) Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answers (A, B, C, or D) on the answer sheet. 
1. Hoa is staying ______ her uncle and aunt’s house in Ha Noi now.
	A. with	B. on	C. in	D. at
2. I don’t want much sugar in my coffee. Just ______, please.
A. a few 	B. a little	C. fewer	D. less
3. How ______ do you go to see the dentist? – Once every two months.
	A. far	B. long	C. often	D. many
4. Hurry up! We ______ for you. If you are slow, you are going to miss the train. 
A. are waiting	B. waited	C. wait	D. waits
5. Can you see any people in the house? Yes, only ______
	A. a little	B. little	C. few	D. a few
6. Will you be home ______ dinner tonight? 	
A. to	B. at	C. for	D. on
7. He came into the room, ______ the light and ______ the door behind him.
A. turned on/ closing	B. turning on/ closed	C. turned on/ closed	D. turning on/ closing
8. A lot of students in my class can sing quite ______
	A. nice	B. lovely	C. sweet	D. beautifully
9. This apartment is _______ for us because it’s rather cheap and near the city center.
	A. easy	B. suitable	C. ready	D. large
10. After ______ an aspirin, her headache disappeared.
A. eating	B. drinking	C. taking	D. chewing
11. Peter: “How about going to the movies with me on Saturday night?” – Mary: “______”.
	A. Of course not	B. Sure, thanks	C. It’s my pleasure	D. That’s very kind of you 
12. Of all the schools in town, mine is ______
	A. large	B. larger	C. larger than	D. the largest
13. Hoa is sad because she knows ______ here.
	A. someone	B. no one	C. anyone	D. everyone
14. My joke made the whole class ______ a lot.
A. to laugh	B. laughing	C. laugh	D. laughed
15. Nam: “Ba is in hospital.” -Mai: “Oh really? I didn’t know. I __________ and visit him”.
	A. will go	 	B. am going	C. am going to go	D. go
16. When she was six, she had to stay home to __________ her younger brother.
	A. take after	B. look after	C. keep in	D. take care
17. It’s difficult to cross this street because there is too much ______
A. crowd	B. people	C. traffic	D. transport
18. You should pay more ______ in class.
A. part	B. care	C. notice	D. attention
19. The shirt looked beautiful. I tried it on but it didn’t ______
A. fit	B. match	C. go with	D. suit
20. Tom: “I think computers are useful.” - John: “ __________ “.
	A. I’m not agree	B. So do I	C. I disagree too	D. I do either
II. (1,0 mark) Supply the correct form of the words in capital to complete the sentences. Write your answer on the answer sheet. 
1. My father has a ________________ computer. He often brings it with him when he’s away on business. (PORT)
2. We are all _____________ about going on an excursion to Cuc Phuong forest next weekend. (EXCITE)
3. Some of the children _______________ boys, play marbles when there is a break. (MAIN)
4. My mother is a safe _______________. She cycles safely.	(CYCLE)
5. Did they make a _______________ not to go to Italy for their vacation?	(DECIDE)
D. READING COMPREHENSION (6,0 marks)
I. (2,0 marks) Read the passage and choose the best answer (A, B, C or D). Write your answers on the answer sheet.
 You have a headache and you sneeze and cough. Your nose is all stuffed up , and it keeps running, so you have to blow it every few minutes. You know by these __________(1) that you have a cold, and you feel completely _________(2). You are not sure if you will live through the day.
 Everyone suffers __________(3) the common cold at some time or other. It isn’t a serious __________(4), but people spend over a billion dollars a year on different kinds of cold medicine every year. This medicine can relieve the symptoms. That is, it can make you cough __________(5), make your head less intense, and stop your nose __________(6) for a while. However, it can’t cure you cold. So far, __________(7) no cure for the common cold and no medicine to prevent it.
 __________(8) there is no cure or preventive medicine for colds, people have all kinds of ideas about __________(9) to prevent and treat colds. Some people think that if you eat a lot of onions, you won’t catch cold. __________(10) say that you should avoid getting wet and chilled, or you will catch cold. However, this is apparently not so.
1. A. diseases	B. fevers	C. cures	D. symptoms
2. A. sad	B. hungry	C. miserable	D. thirsty
3. A. from	B. of	C. with	D. about
4. A. misery	B. illness	C. headache	D. wrong
5. A. less	B. fewer	C. much	D. more
6. A. walking	B. jogging	C. running	D. flowing
7. A. it is	B. there is	C. they are	D. there are
8. A. Although	B. Because	C. However	D. But
9. A. what	B. why	C. where	D. how
10. A. Other’s	B. Another	C. Others	D. Other
II. (2,0 marks) Read the passage and choose the best answer (A, B, C or D).
 When people talk about Nha Trang, the biggest city in Khanh Hoa Province, they often think of a tropical paradise. Nha Trang is famous for seaside resorts. It has long coastline with beautiful white sandy beaches.
 In the morning and afternoon, tourists can take part in various fascinating outdoor activities such as mud bathing, swimming, snorkeling or scuba diving. Snorkeling and scuba diving are both interesting sports, as swimmers may swim underwater and admire the lives at the bottom of the sea. Besides, tourists can also take boat trips to the islands. One of the most enjoyable trips is the trip to Mieu Island, where Tri Nguyen Aquarium was built in 1999. This aquarium is now home to different kinds of colorful fish and even a few sharks. 
 In addition, tourists can spend an evening visiting a fishing village, where they could get a taste of the local seafood. There are crabs, shrimps, lobsters, clams, oysters and several other kinds of fish – all are fresh and delicious. 
1. According to the passage, Nha Trang is famous for_________________. 
A. its fresh and delicious seafood	B. seaside resorts
C. its tropical climate	D. the friendliness of its people
2. Tourists can take part in one of various fascinating outdoor activities such as _________________. 
A. visiting Nha Trang Pasteur Institute	B. eating the local seafood
C. visiting Tri Nguyen Aquarium	D. scuba diving
3. At Tri Nguyen Aquarium, visitors can enjoy _________________.
A. watching a few sharks only	B. swimming underwater and admiring the fish
C. watching sharks and various kinds of colorful fish	D. feeding the fish
4. At a fishing village, tourists can _________________.
A. get a taste of the local seafood	B. choose crabs, shrimps
C. catch the fish and cook them	D. enjoy fishing
5. Which of the following sentences is NOT true about Nha Trang according to the passage?
A. Nha Trang is a nice seaside resort.	B. Tri Nguyen Aquarium is on an island.
C. Most tourists are interested in snorkeling.	 	D. The local seafood is fresh and delicious.
III. (2,0 marks) Fill in the blanks with ONE suitable word. Write your answers on the answer sheet.
Books play a very important_____(1) in our life. It’s true that every family _____ (2) books. We can_____(3) books every where. We can _____(4) many things from books. Books____(5) us in self-education and deciding_____ (6) in life.
 Today, there are a lot of public _____(7) in our country and all people have the right to_____(8) them.
 Each year hundreds of new books for_____ (9) appear in Viet Nam. The books are very _____ (10) and children like reading them very much.
E. WRITING (6,0 marks)
I. (2,0 marks) Choose the answer (A, B, C, or D) to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.
1. My brother doesn’t like peas and he doesn’t like carrots, too. 
 A B C D
2. Let’s getting some of these vegetables, shall we?
	 A B C D
3. Many people prefer watching TV than reading books. 
 A B C D 
4. Staying at home all day sounds boringly to me. 
 A B C D 
5. I’d like to go out and playing with my friends. 
	 A B C D 
6. We usually help our mother about the housework in our free time. 
	 A B C D
7. There is fewer work in the evening than there is in the morning
	 A B C D
8. Mr. Quang soon got used to travel to work by bicycle.
	 A B C D
9. The doctor says you should spend only a small part of your free time to play video games.
	 A B C D
10. From at seven in the morning until four in the afternoon, Tuan works in the fields with his father.
	 A B C D
II. (2,0 marks) Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words or phrases.
1. It took Mr. Hoang half an hour to walk to work yesterday.
à Mr. Hoang spent 	
2. What is the price of this pair of shoes?
à How much 	?
3. Mai is the youngest of the three girls.
à Mai is 	.
4. Her sister cooks well.
à Her sister is 	.
5. They think that learning English is not easy.
à They think that it 	
6. I like listening to music more than watching TV.
à I prefer 	
7. Lap is the most intelligent in his class.
à No one 	
8. Can you tell me the width of West Lake?
à Can you tell me how 	?
9. Walking is the most popular activity at my school.
à Other activities are 	
10. Mr. Thanh couldn’t enjoy the meal because of the stomachache.
à The stomachache prevented 	.
III. (2,0 marks) Write a story for a competition (in 120-180 words in an appropriate style), The story must begin with the following words:
	Last night, I was tired so 
Keys – practice 35
B. PHONETICS. ( 1,0 mark ) Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others in each group. Write your answers (A, B, C or D) on the answer sheet.
Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm 
1. A
2. C
3. C
4. D
5. B
C. GRAMMAR & VOCABULARY. (5,0 marks)
I. (4,0 marks) Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answers (A, B, C, or D) on the answer sheet. 
Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm 
1. D. at
2. B. a little
3. C. often
4. A. are waiting
5. D. a few
6. C. for	
7. C. turned on/ closed
8. D. beautifully
9. B. suitable
10. C. taking
11. B. Sure, thanks
12. D. the largest
13. B. no one
14. C. laugh
15. A. will go
16. B. look after
17. C. traffic
18. D. attention
19. A. fit	
20. B. So do I
II. (1,0 mark) Supply the correct form of the words in capital to complete the sentences. Write your answer on the answer sheet. 
Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm 
1. portable
2. excited
3. mainly
4. cyclist
5. decision
D. READING COMPREHENSION (6,0 marks)
I. (2,0 marks) Read the passage and choose the best answer. 
Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm 
1. D. symptoms
2. C. miserable 
3. A. from
4. B. illness
5. A. less
6. C. running	
7. B. there is
8. A. Although
9. D. how
10. C. Others
II. (2,0 marks) Read the passage and choose the best answer.
Mỗi đáp án đúng được 0,4 điểm 
1. B
2. D 
3. C
4. A
5. C
III. (2,0 marks) Fill in the blanks with ONE suitable word. 
Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm 
1. part/ role
2. has
3. see / find
4. learn
5. help
6. problems
7. libraries
8. use
9. children
10. interesting
E. WRITING (6,0 marks)
I. (2,0 marks) Choose the answer (A, B, C, or D) to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.
Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm 
1. D
2. B
3. C
4. C
5. B
6. C
7. B
8. B
9. D
10. A
II. (2,0 marks) Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words or phrases.
Mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm. Nếu có sai sót nhỏ, giám khảo trừ ½ số điểm thành phần.
1. It took Mr. Hoang half an hour to walk to work yesterday.
à Mr. Hoang spent half an hour walking to work yesterday.
2. What is the price of this pair of racquets?
à How much is this pair of shoes / does this pair of shoes cost?
3. Mai is the youngest of the three girls.
à Mai is younger than the other two girls.
4. Her sister cooks well.
à Her sister is a good cook.
5. They think that learning English is not easy.
à They think that it is not easy to learn English.
6. I like listening to music more than watching TV.
à I prefer listening to music to watching TV.
7. Lap is the most intelligent in his class.
à No one in his class is as intelligent as Lap / No one in his class is more intelligent than Lap.
8. Can you tell me the width of West Lake?
à Can you tell me how wide West Lake is?
9. Walking is the most popular activity at my school.
à Other activities are less popular than walking at my school.
10. Mr. Thanh couldn’t enjoy the meal because of the stomachache.
à The stomachache prevented Mr. Thanh from enjoying the meal.
III. (2,0 marks) Write a story for a competition (in 120-180 words in an appropriate style), The story must begin with the following words:
	Last night, I was tired so 
Tùy theo bài viết của học sinh.
Style: appropriate: 0.5
Spelling + Grammar: accurate: 0.5
Variety of appropriate language: 0.5
The climax or key moment of the story: 0.5

Tài liệu đính kèm:

  • docxde_on_tap_mon_tieng_anh_lop_6_de_so_35.docx