Bộ đề kiểm tra kì II môn Tiếng Anh Lớp 6

Bộ đề kiểm tra kì II môn Tiếng Anh Lớp 6

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently

from the others: 2 điểm (Mỗi ý đúng 0,5 đ)

1. A. twice

2. B. lake

3. D. myTrang 3

4. C. door

II. Choose the best answer: 2 điểm (Mỗi ý đúng 0,25 đ)

1. D. The longest

2. A. which

3. C. is going to visit

4. B. often

5. A. don’t we

6. B. going

7. B. much

8.A. What

III. Give the correct form of each verb in brackets: 1 điểm (Mỗi ý đúng 0,25 đ)

1. is watching

2. play

3. doesn’t listen

4. is she doing

IV. Choose the best word or phrase for each numbered blank: 2,5 điểm (Mỗi ý

đúng 0,5 điểm)

1. A. is

2. C. the

3. C. go

4. B. favorite

5. A. at

V. Put the words in their correct order: 2,5 điểm (Mỗi ý đúng 0,5 điểm)

1. When it is hot, I often go swimming

2. How often do you go camping?

3. What is the weather like in the spring?

4. Don’t throw trash in the country

5. Let’s go to the zoo./

pdf 42 trang tuelam477 6853
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bộ đề kiểm tra kì II môn Tiếng Anh Lớp 6", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Trang 1
ĐỀ 1
ĐỀ THI THỬ HỌC KỲ II
Môn Tiếng Anh 6
Thời gian: 45 phút
I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently 
from the others.(Chọn từ có cách phát âm khác với những từ còn lại)
1. A. twice B. swim C. skip D. picnic 
2. A. hat B. lake C. cat D. man
3. A. usually B. hungry C. family D. my
4. A. cook B. book C. door D. look
II. Choose the best answer: (Chọn câu trả lời đúng) 
1. The Mekong River is ....................................river in the world
A. longer B. long C. longest D. the longest
2. ..................... language do you speak? - I speak English.
A. which B. where C. when D. how
3. My brother .................... our grandmother next weekend. 
A. visit B. are going to visit C. is going to visit D. am visiting 
4. How ........... do you watch television? – Every evening.
A. many B. often C. much D. old 
5. It’s very hot. Why ...................................go swimming?
A. don’t we B. not we C. let us not D. we don’t
6. What about .............................................by bus?
A. we go B. going C. to go D. go
7. How is a sandwich? - It's 2,000 dong.
A. many B. much C. old D. often
8 .. is the weather like in the summer?
A. What B. Which C. How D. When
III. Give the correct form of each verb in brackets: (Chia động từ trong ngoặc 
cho đúng)
1. She (watch) ............. . TV at the moment
2. Let’s (play) ............. . Video games.
3. My mother (not listen) ............. . to the radio in the morning.
4. What she (do) ............. . now?
Trang 2
IV. Choose the best word or phrase for each numbered blank: (Chọn cụm từ, từ 
đúng nhất để điền vào chỗ trống)
 Our country (1) . small and very beautiful. It has four seasons in a year. 
They are spring, summer, fall and winter. It is warm in spring, hot in summer, cool in 
fall and cold in winter. When (2) . weather is warm, we often play volleyball, 
tennis or go fishing. When it is hot, we often (3) . camping or go swimming. 
When it is cool we often play football or go jogging. When the weather is cold, we 
often play basketball, skip or play video game. Our (4) .season is autumn 
because the weather is cool, so it is very good (5) . our health.
1. A. is B. are C. has D. have
2. A. a B. it C. the D. an
3. A. goes B. to go C. go D. going
4. A. beautiful B. favorite C. like D. good
5. A. at B. to C. with D. for
V. Put the words in their correct orders: (Sắp xếp lại các từ sau để thành câu 
hoàn chỉnh)
1. hot / often / when / I/ go swimming / it / is
2. camping / often / do / how / you / go?
3. like / the / weather / spring/ what / is / the / in?
4. trash / in / don’t / country / the / throw
5. to / let’s / zoo / go/ the /
ĐÁP ÁN KIỂM TRA HỌC KỲ II
 MÔN: TIẾNG ANH LỚP 6
 Năm học 2015 - 2016
I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently 
from the others: 2 điểm (Mỗi ý đúng 0,5 đ) 
1. A. twice 
2. B. lake
3. D. my
Trang 3
4. C. door
II. Choose the best answer: 2 điểm (Mỗi ý đúng 0,25 đ) 
1. D. The longest 
2. A. which 
3. C. is going to visit 
4. B. often 
5. A. don’t we 
6. B. going 
7. B. much 
8.A. What
III. Give the correct form of each verb in brackets: 1 điểm (Mỗi ý đúng 0,25 đ)
1. is watching
2. play
3. doesn’t listen
4. is she doing
IV. Choose the best word or phrase for each numbered blank: 2,5 điểm (Mỗi ý 
đúng 0,5 điểm)
1. A. is
2. C. the
3. C. go
4. B. favorite
5. A. at
V. Put the words in their correct order: 2,5 điểm (Mỗi ý đúng 0,5 điểm)
1. When it is hot, I often go swimming
2. How often do you go camping?
3. What is the weather like in the spring?
4. Don’t throw trash in the country
5. Let’s go to the zoo./.
Trang 4
ĐỀ 2
ĐỀ THI THỬ HỌC KỲ II
Môn Tiếng Anh 6
Thời gian: 45 phút
Xuan Hong B- TEST – GRADE 5 – 2nd TERM
Skill Listening Reading Writing Speaking Total
Mark
PART 1: Question 1-4: Listen and number.
 A. B. C. D.
PART 2: Question 5- 7: Listen and choose the words to fill in the blank
Underground train beautiful takes make
My Hometown
 Hello. My name is Lisa. I live in London. I often go 
back to my (0) hometown to visit my grandparents. 
They live in the north of England. First, I go to London 
King’s Cross railway station by (5) ... It 
takes me about half an hour. After that, I take a train to my 
hometown. It (6) . me four hours to get there. I 
prefer travelling by train because I can enjoy the 
(7) ..... scenery on the way. I always have a 
wonderful time in my hometown.
PART 3: Question 8- 11: Listen and tick the box.
Example:
0. Where are you going?
Trang 5
 A B C 
8. How many bananas do you eat every day?
 A B C
9. What’s spring like in your country?
 A B C
10. How can I get to the post office?
 A. B. C.
11. Which place do you like to visit?
A. B. C.
PART 4: Question 12- 14: Listen and tick right or wrong.
 RIGHT WRONG
 Example: It’s cool and windy in Hue. 
12. It’s hot and cloudy in Ho Chi Minh City
13. It’ll be cold and rainy in Hanoi. 
14. It’s warm and foggy in Hue 
READING
PART 1: Question 1-3
Look and read. Write the correct words next to their descriptions. There is one 
example.
√
v 
v
v
X
x
v
√
Trang 6
Ha Long Bay Orange juice
Summer Music farmer
0. The people work in a field, grow vegetables and raise pigs. a farmer
1. I learn to sing songs in during this lesson. ______ 
2. It’s hot and sunny in this season. _______
3. There are many caves here.__________
PART 2: Question 4- 6
Read the text carefully. Tick (v) True or false. There is an example (0).
Hello. My name’s Tony. I come from Sydney, a big city in. There are lots of big 
modern buildings and it’s very noisy. There are often traffic jams during the rush 
hour. But it’s a very exciting place and I like living there.
 TRUE FALSE
0. Tony comes from Australia. 
4. Sydney’s very noisy. 
5. Sydney’s a modern city. 
6. He dislikes living in Sydney. 
PART 3: Question 7- 10
Read the passage, choose correct word in the box and complete the sentences.
south picnic wind November two
My name is Quang. I live in Can Tho. It is in the (0) ___ south ___ of Viet Nam. 
There are only (7) __________ seasons here. They are the dry season and the rainy 
season. The dry season lasts from (8) ___________ to April. It is usually cool and dry 
in this time of the year. This is my favourite season because I can go for a (9) 
_________________with my friends. The rainy season lasts from May to October. It 
is usually hot and wet. There is a lot of (10) ___________ too.
WRITING
PART 1: Questions 1-3: Look at the pictures and the example (0).
Example: I like fish and orange juice. 
√
Trang 7
My name is Tony. I often (1) __________ science books and do 
sports in the gym. I want to be strong and good at science because I would like to be 
a (2) __________. I want to fly(3) 
____________.
PART 2: Questions 4- 6. Order the words.
Example: 0. are / going / they / swim / to / the / in / sea 
 They are going to swim in the sea.
4. would/ like/ to/ eat/ what/? 
________________________________ 
5. of/ think/ what/ do / you/ Thu Le/ zoo/ ?
_________________________________
6. New York City/ bigger/ than/ is/ Hanoi/. 
__________________________________
 The end
 SPEAKING SAMPLE TEST – GRADE 5- 2ND TERM
Greeting and test taker’s name check.
The examiner says: My name is .. It’s nice to talk to you to day.
Part 1: Getting to know eachother below:
 1. What your name?
 2. How do you spell your name?
 3. How are you today?
Part 2: Talking about actions
 The test talker is given a card in which there is a set actions. The examiner tells 
the test talker to pick one and answer the following questions
1. who’re they? 
2. What are they doing?
Trang 8
3. What do you do in your free time?
4. Where do you ................?
Part 3: Describing the picture.
 The examiner says: Now you have 30 seconds to look at one picture.
Trang 9
The examiner asks 3 questions below:
1. Who is she/ he?
2. What’ll the weather be like in ?
3. What’s your favourite weather?
Follow – up question: Where will you go on nice days?
 KEYS TO TEST – GRADE 5- 2ND TERM
PART 1: A. 2 B. 1 C. 4 D. 3 
1. How can I get to the post office.
2. What’s summer like in your city?- It’s often hot.
3. How can I get there? – you can take a bus from here
4. I went to the zoo.
PART 2: 5. underground. 6. takes 7. beautiful 
Hello. My name is Lisa. I live in London. I often go back to my 
(0) hometown to visit my grandparents. They live in the north of England. First, I 
go to London King’s Cross railway station by (5) underground... It takes me about 
half an hour. After that, I take a train to my hometown. It (6) takes . me four 
hours to get there. I prefer travelling by train because I can enjoy the (7) beautiful 
... scenery on the way. I always have a wonderful time in my hometown.
 day.
PART 3: 8. A 9. C 10. A 11. C
8. I have three bananas
9. It’s usually cold. There is a lot of wind
10. You can walk for 5 minutes.
11. I’d like to visit Thong Nhat Park.
PART 4: 12 R 13 W 14 W
Trang 10
Good evening and welcome to the weatherforecast. Let’s take a look at the weather 
today. 
It’s cold and cloudy in Ha Noi. It’s cool and 
windy in Hue. It’s hot and sunny in Ho Chi Minh City. 
What will the weather be like tomorrow? Well, it will be cold and rainy in Ha Noi. 
It will be warm and foggy in Hue. In Ho ChiMinh City, it will be hot and sunny. That
’s theweather forecast for tomorrow.
READING
PART 1: 1. Music 2. spring 3. HaLong Bay.
PART 2: 4. T 5. T 6. F
PART 3: 7. two 8. November 9.picnic 10. wind. 
WRITING
PART 1: 1. read 2. pilot 3. planes 
PART 2: 4. What would you like?
 5. What do you think of Thu Le Zoo?
 6. New York City is bigger than Hanoi.
Ghi chú về mức độ các câu hỏi của đề minh họa
Listening: 
Part 1: mức 2( câu 1, 2, 3, 4)
Part 2: Mức 2(câu 7), mức 3( câu 5, 6)
Part 3: Mức 2( câu 9, 10, 11), mức 1( câu 8)
Part 4 : Mức 2 ( câu 12,14), mức 3( câu 13)
Reading :
Part 1 : Mức 2( câu 2) , mức 3( câu1, 3)
Part 2 : Mức 2( câu 4) , mức 3( câu 5, 6) 
Part 3 : Mức 2(câu 7, 9), mức 3( câu 8, 10), 
Writing : Part 1 : Mức 2( câu 1, 2, 3)
Part 2 : Mức 2( câu 4, 5), mức 3( 6)
Speaking : 
Part 1: Mức 1( câu 1, 2, 3)
Part 2: Mức 3( câu 1, 2, 3), mức 4( câu 4)
Part 3 : Mức 3( câu 1, 2), mức 4( câu 3)
Kỹ năng Mức/Điểm Tổng số câu, 
số điểm, tỷ lệ
%
Nhiệm vụ đánh giá/kiến thức cần đánh giá
M1 M2 M3 M4
Nghe
Part 1 4
1đ
14 câu
3,5 điểm
35%
Trang 11
Part 2
1
0,25đ
2
0,5đ
Part 3
1
0,25đ
3
 0,75đ
Part 4
2
0,5đ
1
0,25đ
Part 1 1
0,25đ
2
 0,5đ
Part 2 1
0,25đ
2
0,5đ
Đọc
Part 3
2
0,5đ
2
0,5đ
10 câu
2,5 điểm
25%
Part 1 3
0,75đ
Viết
Part 2 2
0,5đ
1
0,25đ
6 câu
1,5 điểm
15%
Part 1
3
0,75đ
Part 2 3
0,75đ
1
0,25đ
Nói
Part 3 2
0,5đ
1
0,25đ
10 câu
2,5 điểm
25%
Tổng 4 –
10%
17–
42,5%
15 –
37,5%
4 –
10%
Trang 12
ĐỀ 3
ĐỀ THI THỬ HỌC KỲ II
Môn Tiếng Anh 6
Thời gian: 45 phút
I. Listen and complete the dialouge: (1m)
 where citadel summer long go
Ba: What are you going to do this ..........(1).............. vacation?
Lan: I am going to Hue.
Ba: ............(2).............. are you going to stay?
Lan: I’m going to stay with my aunt and uncle.
Ba : How ............(3)............. are you going to stay?
Lan: For a week.
Ba: What are you going to do in Hue?
Lan: I’m going to visit the ..............(4)............
Answer: 1...................., 2........................., 3............................, 4............................
II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the 
others: (1m)
1. A.spring B. swimming C. badminton D. like
2. A. stay B. basketball C. activity D. black
3. A. teachers B. doctors C. students D. workers 
4. A. brown B. now C. bowl D. How
Answer: 1....................., 2.........................., 3........................, 4........................
III.Choose the best answer: (2ms)
1. The population _______ the world is growing. ( about / at / in / of)
2._______ collecting the empty bottles ? - Good idea. ( Let's / What / What about / 
Why don't we)
3._______ milk does Mr. Hai produce every day? ( How / How many / How much / 
How far)
4. There is _______ water in the glass.( a / any / some / a few)
5. Ba would like some fruit juice. He's _______. ( happy / hungry / thirsty / well)
6. That building is the_______ of the four. ( /tall/ bigger /taller / tallest )
7. We_______ recycle waste things in the factory. (should / not ought / shouldn't to / 
ought)
8. Let's go fishing _______ the morning.( at / in / on / to)
Trang 13
IV. Put the verb in brackets in the correct tense: (2ms)
1. There (not be) _______any cooking oil in the bottle.
2. Her sister ( read ) _______a book now .
3. Lan often (do) _______aerobics after school.
4. He (visit ) _______ Da Lat this summer vacation.
V.Read the following passage and complete it. Then answer the questions: (2,5ms)
A. Read and complete.(1m)
 with jogs for jogging is 
Phong likes jogging very much. Every morning he (1) ______ with his 
father. When it is warm, Phong sometimes goes jogging with his uncle. Phong travels 
a lot. This summer, he (2) _______ going to visit Ha Long Bay (3) ________ his 
family. He is going to stay in a small hotel (4) ________ two weeks. 
B. Answer the questions: (1,5ms)
 1. What does Phong like?
 2. Is he going to visit Ha Long Bay ?
 .
 3. Where is he going to stay?
 VI.Arrange the words given to make meaningful sentences (1,5ms)
 1. read / I /books /it’s / when /cool.
 .. ..
 2. often / helps / Mai / me / her / in / freetime .
 3. I / Can / you /help/ ?
 .. ..
The end!
THE KEY :ENGLISH 6
A.: Objective
 After this period pupils are able to remember old lesson
 Remember old structures and tenses
B. Form: test and foreword
C. Matrix frame 
 Nhận biết Thông hiểu Vận dụng TổngChủ đề
TL TL TL
I. Listening(30%)
(pronunciation)
8
8
 2,0
Trang 14
2.0
II. Reading( 10%) 4
1,0
3
 1,5
 7
 2,5
III. L F(30%) 8
 2,0
4 
 2,0
12
4,0 
IV. Writing(30%) 3
 1,5
 3
1,5
 Tổng 12
3,0
 14
 5,0
4
2,0
30
10
D. The possible answer:
I. Listen and complete the dialouge(1m) 
Mỗi câu đúng được 0,25 đ
 1. summer 2. where 3. long 4. citadel
 II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of 
the others: (1m)
 Mỗi câu đúng được 0,25 đ
 1. D 2. A 3. C 4. C
 III.Choose the best answer: ( 2ms) 
Mỗi câu đúng được 0,25 đ
 1. of 2. What about 3. How much 4. some 5. thirsty 6. tallest 
7. should 8. in
 IV. Put the verb in brackets in the correct tense: (2ms) 
Mỗi câu đúng được 0,5 đ
 1. is not 2. is reading 3. does 4. is going to visit 
V.Read the following passage and complete it. Then answer the questions: 
A. Read and complete.(1m) Mỗi câu đúng được 0,25 đ
 1. jogs 2. is 3.with 4. for
 B. Answer the questions: (1,5ms) Mỗi câu đúng được 0,5 đ
 1. He likes jogging. 
 2. Yes, he is.
 3. He is going to stay in a small hotel.
 VI.Arrange the words given to make meaningful sentences (1,5ms)
Mỗi câu đúng được 0,5 đ
1. I read books when it’s cool.
2. Mai often helps me in her freetime.
3. Can I help you?
ĐỀ THI THỬ HỌC KỲ II
Trang 15
ĐỀ 4 Môn Tiếng Anh 6
Thời gian: 45 phút
A. MA TRẬN ĐỀ KIỂM TRA:
Ma trix
Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Vận dụng cao
Mức độ
Chủ đề TN TL TN TL TN
T
L
T
N
TL
1.Phonetic I(1,2)0.4Đ
I(3,4,5)
0.6Đ
2.Language 
Knowledge 
II(6,7,8,9,10
11,13,14,15)
2Đ
3.Reading III(16,17,18,19
20,21,22,23)
1.6 Đ
III(24,25)
4.Writing 
IV(26,27,28)
0.6Đ
V(29,30)
0.8Đ
5.Listening
VI(31,32,33,
34,35,36,37,
38)
2Đ
Số 
câu
2 8 13 3 8 4
Số 
điểm 0.4 2 2.6 0.6 1.6 0.8
Tổng 
cộng
Tỉ lệ 30% 40% 20% 10%
B. NỘI DUNG ĐỀ KIỂM TRA:
I/. Choose the word 
A/ that has different meaning from the others: (0.4m)
 1. A. cool B.sunny C. spring D. rainy
 2. A. football B.volleyball C. tennis D. kite
 B/ that has the underlined part pronounced differently from the others:(0.6m)
3. A.finger B. lip C. light D. thin
4. A.fall B.cat C.fat D.can
5. A.thirsty B.thirteen C.thirty D.tired
II/. Choose the best answer a,b,c or d:( 2ms)
Trang 16
6. Let’s ______ badminton.
 A. to play B. plays C. play D. played
7. Nga goes to the zoo three _________ a week.
 A. time B.twice C. times D. once
8. We __________ at the moment.
 A. is skip B.are skipping C. skip D. skips
9. _________ do you watch T.V?- Twice a week.
 A. How B.How often C. How much D. How old
10. My brother ________ fishing on Sundays.
 A. sometimes goes B.going C. go D.goes sometimes 
11. Is it _____ in the summer? Yes, it is.
 A. warm B. cool C. cold D. hot
12. There are _________ books on the table.
 A.any B.some C.a D.an
13. She isn’t heavy.She is ________ .
 A.thin B.fat C.strong D.light
14. Do you play soccer every day ?
 A.Yes, I do. B.Yes, I play. C,No, I do. D.I play soccer.
15. They are ________ badminton now.
 A.playing B.plays C.to play D.play
III/ Fill in the missing word then answer the questions:( 2ms)
 Mrs Lien (16)_______ a nurse. She is thirty-five years old. She (17)_______ 
in a house near a park. She works (18)_______ a hospital. She goes to work by 
car. She goes home(19)_______ 5:00 pm. She is in her house and she is cooking 
now. 
16.A. is B. will be C. am D. are 
17.A. live B. lives C.to live D. living
18. A. on B. near C. in D. next
19.A. in B. for C. on D. at
* Choose True (T) or False (F):(Chọn đúng hay sai): 
20. Mrs Lien is thirty years old . _______
21. She works in a hospital. _______
22. She goes to work by car. _______
23.She goes home at 6:00 pm _______
*Questions: 
24. What does Mrs Lien do ?
25. What time does she go home ?
 IV/. Complete the questions with: How many / How much / How often (0.6m)
 26. ______________ do you go swimming? Once a week.
 27. ______________ seasons are there in a year? Four 
 28. ______________ beef do you want ? -Two kilos.
V/.Do as directed:(0.4m)
29.The first season in the year. It’s the ________ . (Điền đúng từ chỉ mùa)
Trang 17
30.It / often / cool / fall. ( Viết câu từ những từ gợi ý)
 ................................................................................................................................ 
 VI/. Listen and choose the correct answers:(1m)
 31. What would Nhan like? 
 A. He’d like some apples B.He’d like some oranges juice and fish 
 C. He’d like some meat D.He’d like some rice 
 32. What would Huong like? 
 A. She’d like some milk B. She’d like a drink 
 C. She’d like a hot drink D. She’d like a cold drink 
 33. What would Mai like? 
 A. She’d like noodles B.She’d like some oranges juice and fish 
 C. She’d like some rice D.She’d like some apples 
 34. What would Tuan like? 
 A. He’d like some apples B.He’d like some oranges juice and fish 
 C. He’d like some meat D.He’d like some rice 
 Listen and match the names of the people with what they would like (1m)
 A B
 35. Nhan A. vegetables
 36. Tuan B. chicken
 37. Huong C. orange juice 
 38. Mai D. fruit 
 Answer: 35................36.................37.................38................
HƯỚNG DẪN CHẤM VÀ ĐÁP ÁN
ĐỀ THI KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG HKII - NĂM HỌC 2016 – 2017
Môn thi : Anh Văn - LỚP 6
Trang 18
SENTENCES KEYS MARKS
I
1
2
3
4
5
II
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
III
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
IV
26
27
28
V
29
30
VI
31
 Mỗi câu đúng 0.2điểm
C
D
C
A
D
 Mỗi câu đúng 0.2điểm
C
C
B
B
A
D
B
D
A
A
 Mỗi câu đúng 0.2điểm
A
B
C
D
F
T
T
F
- Mrs Lien is a nurse.
- She goes home at 5:00 pm.
 Mỗi câu đúng 0.2điểm
How often
How many
How much
 Mỗi câu đúng 0.2điểm
Spring.
It’s often cool in the fall.
 Mỗi câu đúng 0.2điểm
D
1
0,2
0,2
0,2
0,2
0.2
2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0.6
0,2
0,2
0,2
0.4
0,2
0,2
2
0,25
Trang 19
32
33
34
35
36
37
38
A
B
C
B
A
D
C
0,25
0,25
0,25
0,25
0,25
0,25
0,25
ĐỀ THI THỬ HỌC KỲ II
Trang 20
ĐỀ 5 Môn Tiếng Anh 6
Thời gian: 45 phút
TOPIC 1
Sports.
- Tell the name of some sports do you play .
- Which sport do you like best ?
- How often do you play sports?
TOPIC 2
The seasons and the weather
- Tell the name of seasons in a year.
- What’s the weather like in the summer/ winter/ spring/ fall?
- What do you do when it’s cold/hot/warm/cool.
TOPIC 3
Vacation plans
- Tell the places are you going to go in your this summer vacation.
- What are you going to do ?
- Where are you going to stay?
- How long are you going to stay?
TOPIC 4
Countries.
-Tell the name of some countries in the world.
- Where are you from?
- What is your nationality?
- Which language do you speak?
TOPIC 5
Environment.
- Tell some reasons make the environment is polluted.
- Where does the pollution come from?
- What can you do to protect invironment?
- PART 1: PERSONAL INFORMATION:
- PART 2: INTERVIEW TOPICS:
- PART 3: INTERVIEW:
ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM
PART 1: (0,5Đ)
Trang 21
- Phát âm chuẩn.
- Bài nói có sự liên tục.
- Yêu cầu học sinh nói đầy đủ nội dung .
PART 2: (1Đ)
- Nói đúng chủ đề đã chọn.
- Phải đầy đủ nội dung cần nói.
- Phát âm chuẩn, lưu loát.
- Phải có sự liên tục trong khi nói.
PART 3: (0,5Đ)
 - Phát âm chuẩn, lưu loát.
- Trả lời đúng nội dung câu hỏi.
ĐỀ 6
ĐỀ THI THỬ HỌC KỲ II
Môn Tiếng Anh 6
Thời gian: 45 phút
I. Listening (1.5ms)
Part 1: Listen to the conversation. Write the missing words. (0.7pt)
A: Fun party, isn’t?
B: Sure is. My (1................................is Emma, by the way.
A: It’s nice to meet you, Emma. I’m Justin.
B: (2) ................................to meet you, Justin. Do you (3) ................................ in 
L.A?
A: No. I’m (4) ................................ San Francisco. I’m visiting my sister here.
B: Oh, I love San Francisco. I go there sometimes for work.
A. Really? Call me next time you’re there. Let me give you my phone (5) 
........................
B. Okay, hope to (6) ..........................you again! (7) .......................... a great time in 
L.A!
Part 2: What time is each person saying? Listen and write the correct time on 
each clock (0.5pt)
Trang 22
Part 2: Listen. Circle the ordinal number you hear. (0.3pt)
1. 5th / 6th / 9th 2. 2nd / 7th / 11th 3. 3rd / 11th / 30th 4. 7th / 10th / 11th
II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that 
of the others (0.5pt)
1. A. factory B. neighborhood C. hospital D. policeman
2. A. stools B. doors C. boys D. clocks
III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in 
each sentence. (2.5pts)
1. Nga’s father is an engineer. He works in a.................................
A. drugstore B. restaurant C. school D. factory
2. The school is near his house, so he......................... there every day.
A. walks B. goes on foot C. travels on foot D. All are correct.
3. What do you have today? -................................................
A. Math, Literature and History B. Math at 7.45
C. Math on Monday and Wednesday D. Math from 7.45 am. to 
8.30 am.
4. Where is your classroom? - It’s on ............................floor.
A. first B. the first C. one D. the one
5.............................students are there in your class? - Thirty-five.
A. How B. How old C. How many D. Who
Trang 23
6. Look at Sarah. She is our new Mend. She is sitting.......................Joey and Tina.
A. between B. on C. next D. in
7. Mr and Mrs Nguyen ...........................breakfast at the moment.
A. eats B. eat C. is eating D. are eating
8. “What do you do after school ?” -“I.................. after school.”
A. do the housework B. do my homework
C. play video games D- watch television
9. “What time is it ?” -“It’s .......................”
A. ten ten B. ten to ten C. ten past ten D. A and C are correct
10. To the left of my house, there are..................................
A. a vegetable garden B. a nice lake C. beautiful flowers D. 
a tall tree
IV. Fill in each gap with ONE suitable word from the box (2pts)
and, two, grade, quarter, twelve, house, works, gets, with, 
big
Nam is (1) .................. years old. He is in (2)................. 6. He lives in a big 
house (3)....................his parents and his sister, Thu. In the neighborhood, there are 
(4)................ restaurants, a market and a stadium. Nam’s father is a cook. He 
(5)...................in the restaurant. His mother works in the local supermarket. Every 
day, Nam gets up at a (6)................to six. He has a (7)..................breakfast then he 
leaves the (8).................at six forty-five. His classes start at seven and end at eleven 
fifteen.
V. Writing
A. Do as directed in brackets (1pt)
1. The bike is new. (Rewrite the sentences, beginning with the words provided)
→ It is ................................................................................................................
2. My house has five rooms. (Rewrite the sentences, beginning with the words provided)
→ There.............................................................................................................
3. They live in an apartment on Nguyen Du Street. (Change the sentence into the negative form)
→ .......................................................................................................................
4. Miss Phuong is twenty-four years old. (Make a question for the underlined part)
→ .....................................................................................................................?
B. Write meaningful sentences, using the words given (1pt)
1. Lien / listening / music / now
→ .......................................................................................................................
2. My grandfather / live / country
→ .......................................................................................................................
Trang 24
3. you have / Literature / Tuesday and Friday / ?
→ .......................................................................................................................
4. school / very beautiful
→ .......................................................................................................................
---------The end----------
ĐỀ 6
ĐỀ THI THỬ HỌC KỲ II
Môn Tiếng Anh 6
Thời gian: 45 phút
A> PRONUNCIATION: ( 1 m)
 I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from 
the others. 
 1. A. my B. country C. family D. every
 2. A. house B. about C. country D. Our
 3. A. big B. time C. sister D. family
 4. A. doors B. lamps C. chairs D. books
B> LANGUAGE FOCUS ( 3ms)
 Choose the correct word(s)/ phrase(s) to complete the sentences. 
 1. My brother and I .television every evening
A. watches B. listen C. are D. watch
 2. “ How are you?” – “ I .fine, thanks.”
A. am B. is C. are D. be
 3. Our classes finish at 
 A. quarter eleven B. a quarter past eleven C. eleven to quarter D. All are 
correct
 4. What ..does Nga get up ?
A. class B. time C. grade D. city
 5. The photocopy store is ____________ the restaurant and the bakery
 A. near B. in front of C. between D. behind
 6. How many ..are there in your family ? 
A. teachers B. students C. people D. doctors
7. I have ................................... then I go to school in the morning.
A. breakfast B. lunch C. dinner D. classes
 8. His father is a doctor. He works in a ..
A. hospital B. bookstore C. bakery D. Factory
 9. are you going to stay ? – In a hotel
A. What B. Where C. When D. Which
 10. She ..a doctor and her brothers . workers 
A. is/are B. is/is C. are/is D. are/are
 11. “ Does Lan play scoccer ?” - “ .”
A. No, I don’t B. Yes, I do C. No, she doesn’t D. No, she isn’t
 12. Are they _________ their homework ? 
A. do B. does C. doing D. are doing
C> READING:((3ms)
I/ Complete the passage, using the words given in the box 
Trang 25
eats takes house end near home school
Nam is a student. He gets up at half past five. He (1) ..a shower and 
gets dressed. He (2) his breakfast then leaves the (3) .at half 
past six. The school is (4) .his house so he walks. Classes start at seven and 
(5) at half past eleven. He walks (6) ..and has luch at twelve 
o’clock.
II/ True or False statements about Nam and You. 
 T/F
1. Nam gets up at five thirty.
2. He goes to school by bike.
3. You are a teacher
4. Your classes start at seven o’clock.
5. Your classes finish at ten to five.
6. You study English at school
 .
D> WRITING ( 3ms)
 I/ Make complete sentences, using the given words. 
1. I/ live/ a house / a lake.
 .
2. There/ thirty five students/ my class.
 .
II/ Answer the questions about you. 
1. When do you have English ?
 .
2. What’s there, near your house ?
 ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM
 A> PRONUNCIATION: Tổng số 1.0 điểm
 Mỗi lựa chọn đúng 0,25 điểm
 1. A 3. B
 2. C 4. D
 B> LANGUAGE FOCUS: Tổng số 3,0 điểm
 Mỗi lựa chọn đúng 0,25 điểm
 1. D 7. A
 2. A 8. A
 3. B 9. B
 4. B 10. A
 5. C 11. C
 6. C 12. C
C> READING: Tổng số 3,0 điểm
I. Mỗi câu trả lời đúng 0,25
 1. takes 2. eats 3. house 4. near 5. end 6. home
 II. Mỗi câu trả lời đúng 0,25
 1. T 4. T
 2. F 5. F
 3. F 6. T
 D> WRITING: Tổng số 3,0 điểm
 I/ Mỗi câu viết đúng 1
Trang 26
 1. I live in a house near a lake.
 2. There are thirty five students in my class.
 II/ Mỗi câu viết đúng 0,5
 ( Ss’ writing)
MATRIX
LEVEL IDENTIFYIN UNDERSTAN APPLYING TOT
Trang 27
G DING LOW LEVEL HIGH LEVEL
SKILL Multi
Test
Writt
en 
Test
Multi
Test
Written 
Test
Mult
i 
Test
Writt
en 
Test
Multi
Test
Writte
n Test
AL
A
PRONUNCI
ATION
Number of 
sentences
Marks
Percent(%)
4
1.0
10%
4
1,0
10
%
B 
LANGUAG
E FOCUS
Preposition
Adverb & 
adje

Tài liệu đính kèm:

  • pdfbo_de_kiem_tra_ki_ii_mon_tieng_anh_lop_6.pdf